Voormalige klusjesman had voor miljarden aan kunstwerken van Picasso in de garage staan

Voormalige klusjesman had voor miljarden aan kunstwerken van Picasso in de garage staan

Pierre Le Guennec, de voormalige klusjesman van kunstschilder Pablo Picasso, en zijn vrouw zijn vrijdag veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van twee jaar wegens het bezit van gestolen goederen. Het echtpaar had namelijk maar liefst 271 kunstwerken van de kunstschilder in hun garage staan.

De wettelijke erfgenamen van Picasso hebben het stel voor de rechtbank gedaagd omdat ze van mening waren dat het koppel de werken uit de woning van Picasso had gestolen. Het gaat om 180 schilderijen en een zakboekje met 91 tekeningen.

Le Guennec heeft volgehouden dat de weduwe van Picasso, Jacqueline, de werken aan hen had geschonken uit dankbaarheid voor hun toewijding en door de persoonlijke banden die zijn ontstaan."

Het echtpaar was aanvankelijk niet geïnteresseerd in de werken, maar in 2010 vroegen ze aan de Picasso Administratie om de echtheid en waarde te bepalen. De erfgenamen waren heel verrast want volgens hen zou Picasso nooit zoveel werken ineens hebben weggeschonken. De rechtbank stelde de erfgenamen in hun gelijk. De werken worden overgenomen door de Picasso Administratie.