"Voormalige adviseur van Poetin stierf door hoofdletsel"

De voormalige adviseur van de Russische president Poetin, die vorig jaar dood werd aangetroffen in een hotel in Washington, stierf door een klap op zijn hoofd. Dat meldden de lokale autoriteiten in de Amerikaanse hoofdstad. Volgens de Amerikaanse media verklaarde een wetsdokter dat de 59-jarige Mikhail Lesin, wiens lichaam op 5 november vorig jaar werd gevonden in het Dupont Circle Hotel, stierf aan een hoofdletsel. Hij had ook verwondingen aan zijn nek, bovenlichaam, armen en benen. De wetsdokter zei niet of het om een misdaad of een ongeval ging.

Volgens de woordvoerder van de politie van Washington wordt de zaak nog onderzocht, maar ook hij zei niet of er sprake is van een misdaad.

Rusland klaagde donderdag dat de Verenigde Staten hen niet voldoende op de hoogte houden van het onderzoek, zo schrijft The Washington Post. "De Russische ambassade in de VS heeft herhaaldelijk langs diplomatieke weg gevraagd naar het onderzoek over de dood van deze Russische burger", zo zei de woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Zakharova, in een post op Facebook. "De Amerikanen hebben ons geen enkele inhoudelijke informatie gegeven. We wachten op opheldering van Washington en de officiële details over de voortgang van het onderzoek."

De familie van Lesin verklaarde aan Russische media dat hij waarschijnlijk stierf aan een hartaanval, aangezien hij al lange tijd met gezondheidsproblemen kampte.

bron: Belga