Voormalig 'Top Gear'-presentator Richard Hammond gecrasht

Een van de voormalige presentatoren van 'Top Gear', Richard Hammond, is met zijn sportwagen gecrasht in de Zwitserse bergen . Hij raakte tijdens opnames van de weg af en ging met de auto over de kop.
door
Bieke.Truyaert
Leestijd 1 min.

Hammond was in Zwitserland voor opnames van 'The Grand Tour', de opvolger van 'Top Gear'. Luzern werd als locatie gekozen vanwege de vele wegen die daar door de bergen lopen.

Kniebreuk

De televisiepresentator crashte er met een dure elektrische sportwagen. Het ongeluk was ernstig, maar Hammond raakte niet levensbedreigend gewond. Met wat schrik en een breuk in zijn knie kwam hij ervan af. Hij was zelfs in staat zelf uit het voertuig te stappen.

Goede bewaarengel

Van de sportwagen zelf schiet niet veel meer over. Na de crash vatte het voertuig vlam. Het is bovendien niet de eerste keer dat Hammond een auto in de prak rijdt. Tien jaar geleden had hij reeds een ongeluk met een rocket car en recentelijk was Hammond ook betrokken bij een motorongeluk. Hij heeft duidelijk een goede bewaarengel.

Richard Hammond was involved in a serious crash, but very fortunately suffered no serious injury. pic.twitter.com/4Oib32IJvj

— The Grand Tour (@thegrandtour) June 10, 2017