Voormalig Anderlecht-speler Stephen Keshi overleden

Voormalig Anderlecht-speler Stephen Keshi overleden

De Nigeriaanse oud-voetballer en coach Stephen Keshi is op 54-jarige leeftijd plots overleden. Dat maakte de Nigeriaanse Voetbalbond (NFF) bekend op Twitter. Volgens de Nigeriaanse pers is Keshi gestorven na een hartstilstand. Keshi was in België vooral bekend van zijn periode als verdediger bij recordkampioen RSC Anderlecht. Tussen 1987 en 1991 werkte hij een honderdtal officiële wedstrijden af voor paars-wit, dat hem al na een jaartje had weggeplukt bij Lokeren (1986-1987), zijn eerste club in België. Na zijn periode bij Anderlecht trok hij naar het Franse Straatsburg (1991-1993), nadien werd RWDM (1993-1994) zijn laatste club in ons land.

Stephen Keshi speelde 64 interlands voor Nigeria en was op het WK van 1994 in de Verenigde Staten aanvoerder van zijn land. The Super Eagles van onder meer voormalig Club Brugge-aanvaller Daniel Amokachi bereikten toen de achtste finales. Na zijn spelerscarrière werd hij bondscoach van Togo, Mali en Nigeria. Met zijn geboorteland stootte hij twee jaar geleden op het WK in Brazilië nog door tot de achtste finales, waarin Frankrijk uiteindelijk te sterk bleek.

Met Nigeria won hij zowel als speler en als trainer de Africa Cup, iets waarin verder alleen de Egyptenaar Mahmoud El-Gohary slaagde. Keshi werd vorig jaar als bondscoach ontslagen nadat hij de kwalificatie voor de Afrika Cup was misgelopen. Privé trof hem zwaarder leed: zijn vrouw, met wie hij meer dan dertig jaar getrouwd was, overleed in december aan kanker.

bron: Belga