VOORBESCHOUWING. In seizoen twee van 'The Mandalorian' maken enkele oude bekenden hun opwachting

VOORBESCHOUWING. In seizoen twee van 'The Mandalorian' maken enkele oude bekenden hun opwachting

Het eerste seizoen van 'The Mandalorian', de langverwachte originele 'Star Wars'-reeks van streamingdienst Disney Plus, was meteen een schot in de roos. De live-action space western die zich afspeelt in 'a galaxy, far far away' werd fel bejubeld en kon recent nog 15 Emmy-nominaties binnenhalen.

De klassieke formule van de gepijnigde cynicus en zijn ontwapenende metgezel bleek ook goed te werken in verre sterrenstelsels. Hoe stoer en eenzaam de in een stevig pantser verhulde premiejager Mandalorian - koosnaam 'Mando' - immers is, zo aaibaar is zijn compagnon de route Baby Yoda. In seizoen twee krijgen ze gezelschap van enkele oude bekenden.

Oude bekenden in The Mandalorian

Het grootste nieuws is de terugkeer van een geliefd 'Star Wars'-personage: Boba Fett. De zwijgzame premiejager zal gespeeld worden door Temuera Morrison, die in de prequels de rol van Jango Fett voor zijn rekening nam.

Maar dat is niet alles: ook sci fi-legende Michael Biehn maakt zijn terugkeer naar het grote publiek in het tweede seizoen van 'The Mandalorian'. De acteur zou naar verluidt opduiken als een premiejager uit het verleden van Mando. Daarnaast verschijnen ook Bo-Katan Kryze (Katee Sackhoff) en Ahsoka Tano (Rosario Dawson) van 'Clone Wars' in seizoen twee. 'Santa Clarita Diet'-ster Tymothy Olyphant krijgt tevens een rolletje, al is nog niet bekend hoe dat er juist zal uitzien.

Mando, die ook in het nieuwe seizoen vertolkt wordt door een weliswaar onherkenbare Pedro Pascal, zal verder zoals vanouds worden geflankeerd door de andere hoofdrolspelers. Onder andere Cara Dune (Gina Carano), Moff Gideon (Giancarlo Esposito), de Cliënt (Werner Herzog) en Kuiil (Nick Nolte) en natuurlijk Baby Yoda maken weer hun opwachting.

Ook schurk Mythrol, de eerste premie van de Mandalorian, zal terugkeren. Op recent geloste beelden zien we hem in een flits zitten tussen Cara Dune en Greef Karga.

#StarWars #TheMandalorian #BabyYoda

MONDAY!!!!!!! pic.twitter.com/YZizK6oNAF

— Jacob's Quest (@JacobsQuest) October 17, 2020

Over de mysterieuze Greef Karga krijgt de kijker in seizoen twee steeds meer details te weten. En wat meer is: acteur Carl Weathers zal ook zelf een aflevering in het tweede seizoen regisseren. Ook scenarioschrijver Jon Favreau (ook bekend van 'Jungle Book', 'The Lion King' en 'Iron Man') zal voor één aflevering in de regiestoel plaatsnemen.

Darth Vader

Genoeg namedropping, waar zal de plot van het nieuwe seizoen ons heen leiden? Het verhaal blijft hetzelfde: Mando moet samen met zijn beschermeling Baby Yoda op de vlucht voor machtige vijanden. Over die laatste zouden we echter heel wat meer te weten komen. Wie zijn de verwekkers van het schattige groene wezentje, tot waar gaan zijn superkrachten en wat is zijn lot? Vragen waarop we hopelijk snel een antwoord kennen.

Met de komst van Boba Fett zouden we bovendien heel wat te weten kunnen komen over de Mandalorianen zelf. En het opvallende zwarte lichtzwaard van Moff Gideon zal volgens acteur Giancarlo Esposito heel wat van z'n geheimen prijsgeven. Of de gewiekste leider werkelijk een bloedband heeft met Darth Vader, zal tevens niet langer een mysterie blijven. Ruim voldoende om naar uit te kijken dus: rep je (vanaf 30 oktober) sneller dan het licht naar Disney+!

The Mandalorian bekijken via Disney Plus

Ben je zelf een star wars fan maar heb je deze serie uit de star wars saga nog niet bekeken? Dan kan dit via Disney Plus, de Streamingdienst van Disney die midden september in België gelanceerd werd.