Voor het eerst meer dan 3.000 coronadoden in de VS op één dag

Voor het eerst meer dan 3.000 coronadoden in de VS op één dag

Dat in Amerika 3.000 mensen overleden door corona, meldt persbureau Reuters op basis van een eigen telling. Het is voor het eerst dat er in een land meer dan 3.000 coronadoden in 24 uur vallen. Een week geleden noteerden de VS ook al een recordaantal doden.

Ook raakt Amerikaanse zorginfrastructuur onderhand overbelast. In sommige districten zijn geen bedden op intensieve zorg meer beschikbaar. Het aantal COVID-patiënten dat in de ziekenhuizen ligt, nam gisteren toe tot 105.805, een toename van 18 procent ten opzichte van twee weken geleden.

Biden waarschuwt voor veel coronadoden

Verkozen president Joe Biden en het hoofd van het Amerikaanse centrum voor ziektepreventie (CDC), Robert Redfield, waarschuwden vorige week al dat er tot en met februari mogelijk nog eens 200.000 personen in de VS komen te overlijden als mensen zich niet beter aan de voorschriften en de maatregelen gaan houden.

 

This pandemic is one of the toughest challenges America has ever faced.

But I know that together we will overcome — and heal — as one nation. pic.twitter.com/S8OeP7HJVH

— Joe Biden (@JoeBiden) December 9, 2020

De Verenigde Staten zijn van alle landen in de wereld het hardst getroffen door de coronapandemie. In totaal overleden er al bijna 290.000 personen aan de gevolgen van COVID-19 en bij zo'n 15,4 miljoen personen is een besmetting vastgesteld.

Slechte cijfers in Duitsland

Het aantal nieuwe coronabesmettingen dat in Duitsland in een etmaal is vastgesteld, is verder gestegen naar een nieuw recordaantal. Het Robert Koch Instituut (RKI), de Duitse evenknie van het RIVM, heeft vanmorgen 23.679 nieuwe besmettingen gemeld.

Gisteren meldde het RKI 20.815 nieuwe gevallen, een forse toename ten opzichte van dinsdag, toen er 14.054 nieuwe besmettingen werden gemeld. In totaal is het coronavirus nu bij 1.242.203 personen in Duitsland vastgesteld.

Het dodental is in de afgelopen 24 uur met nog eens 440 toegenomen. Gisteren werd een recordaantal van 590 sterfgevallen in een etmaal gemeld. In totaal zijn in Duitsland nu 20.372 personen overleden aan de gevolgen van COVID-19.