Voor de kust van North Carolina duikt een nieuw eiland op

Voor de kust van North Carolina duikt een nieuw eiland op

Chad Koczera was een van de eerste die het eiland ontdekte. Hij was met zijn verloofde op vakantie in de regio toen hij de nieuwe mysterieuze landmassa zag liggen vanaf het strand. Zijn drone wist er enkele spectaculaire foto's van te maken.

Het gloednieuwe eiland is ongeveer anderhalve kilometer lang en honderden meters breed. Zowel lokale bewoners als toeristen zijn er enthousiast over. Ze rapen er schelpen en kunnen er genieten van een strandwandeling.

Voorzichtigheid geboden 

Maar aan de bezoekers wordt gevraagd voorzichtig te zijn. Het eiland ligt niet ver van het vasteland wat het verleidelijk maakt om ernaartoe te zwemmen. Dat wordt omwille van de sterke stroming echter afgeraden. Wie het eiland wil bezoeken, gaat beter per kajak of paddleboard en draagt bij voorkeur een reddingsvest.

Het eiland bevindt zich bovendien in een dynamisch gebied. Doordat er twee verschillende zeestromen zijn, verschuift en verplaatst het zand zich voortdurend. "Voor het einde van Cape Point heeft zich een grote zandbank gevormd, wat een nieuw eiland heeft gecreëerd. Het kan blijven groeien of het kan snel weer helemaal verdwijnen", zegt Mark Dowdle, medeopzichter van het natuurgebied.

Cape Hatteras point and the new sandbar island #capepoint

A post shared by ???? (@chadonka) on

The mile long island that has formed off of Cape Point Hatteras. #shellyisland #kayaking #hatteras #capepoint

A post shared by Elizabeth Thacker (@shizzlebeth) on