Voor 680 euro per maand krijg je in Londen een matras in een bezemkast

door
Kevin
Leestijd 1 min.

Dat de huurprijzen in Londen de pan uit swingen is niets nieuws. Toch schrok een potentiële huurder zich deze week een hoedje toen ze haar kamer zag.

Alex Lomax reageerde woensdag op een zoekertje dat een bemeubelde kamer aanbiedt. Het gedeelde huis ligt in Clapham, een buitenwijk van Londen vlakbij een metrolijn die je in enkele minuten naar het centrum van de stad brengt. Vijfhonderd pond (680 euro) per maand leek dus een eerlijke huurprijs, tot Alex de kamer onder ogen kreeg.

De huisbaas liet haar de keuken zien en bracht haar nadien naar kast onder de trap waar een matras in lag. "Hij deelde me mee dat ik het huis zou delen met drie anderen. Ik excuseerde me en vertrok", getuigde Alex aan de BBC.

I have literally just been shown a bed under the stairs for £500 a month. F you London! #nothanks #privetdrive!? pic.twitter.com/Rj73NUwz9S

— Alex Lomax (@alex_lomax) 30 september 2015

De gemiddelde huurprijs voor een kamer in Clapham bedraagt 784 pond (1064 euro). Hoewel de bezemkast bezwaarlijk een kamer te noemen is, is het dus een relatief koopje om net als Harry Potter onder een trap te slapen.