Voor 25 miljoen kan je een Vlaams sprookjeskasteel kopen

Voor 25 miljoen kan je een Vlaams sprookjeskasteel kopen

Het gebouw werd in 1854 gebouwd door Louis Minard, de architect van de Minardschouwburg in Gent en behoorde tot een adellijke familie tot het in 2005 aan industrieel Geert Pouleyn verkocht werd. Hij heeft sterk geïnvesteerd in de renovatie van het domein van 15 hectare met 2.000 vierkante meter woonoppervlakte.

Het kasteel is voorzien van maar liefst vijf slaapkamers, drie keukens, een wijnkelder en een cinemazaal voorzien. Je kan er volledig tot rust komen in de wellnessruimte met sauna of in het binnen- of buitenzwembad. Verder is er ook een garage voor 12 auto's en een carwash. Alles is in de prijs inbegrepen volgens vastgoedmakelaar Engels en Völkers.

Legende

"Het is stof voor lokale mythes", vertelt Patric Jacobs van de Cultuurraad van Zulte in Het Nieuwsblad. Het kasteel zou bovenop resten van een vijftiende-eeuwse burcht gebouwd zijn. Via ondergrondse gangen konden minnaressen de toenmalige kasteelheer bezoeken. Of de legende waar is, gaat Jacobs, ­professor geologie op rust, nog onderzoeken.