Volley Masters Montreux (v) - Yellow Tigers vijfde na 3-2 zege tegen Servië

Volley Masters Montreux (v) - Yellow Tigers vijfde na 3-2 zege tegen Servië

De Yellow Tigers (FIVB-15) zijn zaterdag op de vijfde plaats geëindigd in van het Volley Masters-toernooi in het Zwitserse Montreux. Ze deden dat door Servië (FIVB-6) met 3-2 te verslaan. De setstanden waren 25-22, 27-25, 21-25, 18-25 en 15-8. België startte met Ilka Van de Vyver, Laura Heyrman, Britt Herbots, Charlotte Leys, Lise Van Hecke, Freya Aelbrecht en libero Valerie Courtois. Kaja Grobelna, Britt Ruysschaert, Céline Van Gestel, Dominika Sobolska en Jasmien Biebauw kwamen in.

De Belgische vrouwen speelden een 2-0 voorsprong in sets kwijt door een teveel aan persoonlijke fouten, maar in de tiebreak zetten vooral Heyrman en Herbots de situatie recht. Twee sets lang toonden de Belgen zich iets efficiënter dan hun Servische tegenstandsters, die zich echter herpakten vanaf de derde set, terwijl de Tigers te veel receptie- en blokfouten lieten noteren. In de tiebreak zorgden een tipbal en enkele kill-blocks van Heyrman voor het eerste kloofje, dat door Van Hecke en vooral een weer uitstekend aanvallende Herbots werd uitgediept tot de tweede matchwinst op dit toernooi. In de groepsfase werd al een 3-1 zege tegen Turkije (FIVB-10) geboekt.

Het team van coach Gert vande Broek was voor het eerst aanwezig op het internationaal toernooi in Montreux, dat geldt als de meest prestigieuze niet-officiële competitie. België deelt de vijfde plaats met Brazilië (FIVB-3), dat met 3-0 won van Zwitserland (FIVB-54). Servië en Zwitserland delen de zevende plaats. Thailand (FIVB-13) en China (FIVB-2) spelen zondag de finale. Turkije en Nederland (FIVB-14) strijden om de derde plaats. In de halve finales schakelde China Nederland met 3-2 uit en won Thailand met dezelfde score van Turkije.

.

bron: Belga