Volgens twee Britten op drie is 'filibusteren' iets seksueels

Volgens twee Britten op drie is 'filibusteren' iets seksueels

Filibusteren is het extreem lang rekken van redevoeringen, met het doel de behandeling van een wetsvoorstel te vertragen of blokkeren, volgens Wikipedia. Maar twee derde van de Britten krijgt er pikante gedachten bij, blijkt uit een onderzoek van Shout Out UK bij 5.000 jongeren. En het bleef niet bij dat een verkeerde antwoord.

Gemiddeld kon de helft van de bevraagden geen drie of meer vragen juist beantwoorden. Slechts een tiende had alles correct. Mannen hadden meer termen juist dan vrouwen. Zo'n 65% van de heren beantwoordde vijf of meer vragen correct.

"Op hun 18 jaar springt er bij de jongeren geen licht aan"

"We voerden het onderzoek uit om een idee te krijgen wat de Britse jongeren van politiek wisten, maar we hadden niet gedacht dat we zo'n grappige resultaten zouden krijgen", aldus Matteo Bergamini, de oprichter van het politiek jongerenplatform. "Het is grappig dat ze denken dat filibusteren een seksuele daad is, maar het legt het probleem bloot dat jongeren tussen de 18 en 25 niet betrokken zijn bij de politiek."

"Mensen denken dat eens jongeren 18 jaar worden, er een licht aanspringt in hun hoofd en ze alles over politiek weten. Maar de resultaten van de oudere bevraagden laten duidelijk zien dat dat niet het geval is. Een slechte politieke opvoeding kan mensen een leven lang schaden."