Volgende week lijkt wisselvallig te worden

Volgende week lijkt wisselvallig te worden

Het KMI verwacht deze namiddag afwisselend opklaringen en wolkenvelden en enkele buien. Vooral aan de grens met Nederland en Duitsland is een lokale donderslag niet uitgesloten. De temperaturen stijgen naar 20 graden aan zee en in de Hoge Venen, 22 of 23 graden in het centrum en tot 25 graden in Belgisch Lotharingen. De noordwestenwind is matig over het hele land en aan zee soms zelfs vrij krachtig. 's Nachts is het gedeeltelijk tot zwaar bewolkt met in het oosten nog kans op enkele buien en later wat lichte regen. In de Ardennen kunnen de lage wolkenvelden zorgen voor verminderde zichtbaarheid. De minima liggen tussen 13 en 17 graden bij een zwakke tot matige noordwestenwind. Er waait een meestal matige wind uit het noorden aan de kust.

Morgen beïnvloedt een zwakke wig van hoge druk boven de Noordzee ons weerbeeld. 's Ochtends verwacht het KMI lage wolkenvelden in het binnenland. Hieruit kan plaatselijk wat lichte neerslag vallen. In de loop van de dag wisselen opklaringen en wolkenvelden af. De buienneiging neemt af en concentreert zich vooral over het oosten van het land. De maxima liggen tussen 19 en 22 graden in de Ardennen en aan zee en tussen 22 en 24 graden elders.

Zaterdagnacht wordt het droog met soms brede opklaringen. Minima tussen 11 en 15 graden bij een zwakke oostenwind. Zondag belooft een vrij mooie zomerse dag te worden, met brede opklaringen en in de namiddag wat meer stapelwolken. Het blijft hoogstwaarschijnlijk overal droog. De maxima liggen tussen 22 graden in de Hoge Venen en 25 of 26 graden in vele andere plaatsen.

Maandag trekt 's ochtends een zwakke regenzone over ons land. In de loop van de dag wordt het meestal wisselend tot soms zwaarbewolkt met plaatselijk nog enkele buien. De maxima liggen tussen 22 graden in het westen en 27 graden in het zuidoosten.

Mogelijk trekt dinsdag of woensdag een actievere storing over ons land. Het wordt dan wisselend bewolkt met buien, mogelijk vergezeld met een onweer. De temperaturen liggen rond de normalen met in het centrum maxima rond 23 graden.

Op woensdag wordt het mogelijk vrij wisselvallig weer met enkele buien. De maxima blijven rond 23 of 24 graden liggen in het centrum. Ook op donderdag lijken er enkele plaatselijke buien te kunnen vallen, bij maxima rond 23 graden in het centrum. Mogelijk wordt het op het eind van de week wat droger en krijgen we de zon meer te zien.

bron: Belga