Volg deze zes tips als de opslagruimte van je iPhone volzit

Volg deze zes tips als de opslagruimte van je iPhone volzit

Voer de update naar de nieuwste iOS uit

Zo komen er bij de upgrade naar versie 10.3 van iOS honderden megabytes vrij aan opslagruimte. Dat komt doordat sommige updates de manier van opslaan aanpassen.

Wis onnodige apps

Ga naar 'Instellingen', 'Algemeen' en nadien naar 'Beheer opslagruimte'. Daar kan je je totale gebruik van het moment zien. Als je doorklikt naar 'Beheer opslag' krijg je een lijst met de apps en het aantal megabytes die ze innemen. Als je dan ziet dat je een app al een volledige maand niet meer hebt gebruikt, verwijder je die beter.

Verwijder oude berichten

Vroeger bestonden berichtjes enkel maar uit tekst, maar vandaag worden er via iMessage, WhatsApp of Messenger ook video's, foto's en andere multimediale bestanden verstuurd. Dat neemt natuurlijk heel veel geheugen in.

Wis oude foto's, video's en muziek

Vooral video's nemen enorm veel plaats in op je smartphone. Als je gehecht bent aan je video's maak je best een backup op je computer. Nadien kan je ze van je iPhone verwijderen. Ook muziek is een van de redenen waarom het geheugen snel volzit. Maak enkele afspeellijsten met je lievelingsnummers en bewaar de rest op je computer of een ander toestel. Ook iBooks die je niet meer leest, kan je best wissen. Alle beetjes helpen.

Maak de cache van Safari leeg

Hiermee worden tijdelijke internetbestanden bedoeld. Deze optie is minder bekend, maar werkt wel effectief. Door deze bestanden van je webbrowser Safari te wissen, win je meteen honderden megabytes aan opslagruimte. Ga hiervoor naar 'Instellingen', 'Safari' en daarna 'Wis geschiedenis en websitedata'.

Huur een film

Van dit trucje had je waarschijnlijk nog nooit gehoord. Het YouTube-kanaal 'iTwe4ks' stelt voor om een film te huren op iTunes die meer data in beslag neemt dan de ruimte die nog beschikbaar is op je telefoon. Je krijgt dan een melding van het besturingssysteem iOS. Die zal je vertellen dat er te weinig geheugen beschikbaar is om de film te huren. Ga daarna naar 'Instellingen', 'Algemeen' en 'Beheer opslagruimte'. Je zal merken dat er opslagplaats vrij is gekomen. Dat komt doordat iOS de beschikbare ruimte heeft herschikt.