Voka stuurt meer dan 50 parlementsleden op bedrijfsstage

Voka stuurt meer dan 50 parlementsleden op bedrijfsstage

Voka, het Vlaams Netwerk van Ondernemingen, stuurt vanaf morgen meer dan 50 volksvertegenwoordigers op zomerstage. Zij zullen in de loop van de zomer één of twee dagen aan de slag gaan bij een bedrijf. Jan Bertels, de burgemeester van Herentals, trapt het stageseizoen af en gaat langs bij buizenproducent Henco in Herentals. Dit jaar gingen meer dan 50 parlementsleden in op het aanbod van Voka. Zo gaat Vlaams Parlementsvoorzitter Jan Peumans (N-VA) een dag cider maken bij Stassen, gaat Groen-Kamerlid Kristof Calvo een dag aan de slag in een rusthuis bij Armonea, is Vlaams Parlementslid Mathias De Clercq (Open Vld) te gast bij Lotus en draait CD&V-voorzitter Wouter Beke mee bij Lotto-Soudal.

De zomerstages worden al voor het 26ste jaar op rij georganiseerd. Voka wil met dit initiatief parlementsleden nauwer in contact brengen met het bedrijfsleven. "Veel parlementsleden zijn bezig met dossiers die een directe impact hebben op het bedrijfsleven", aldus Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka. "Dit project geeft hen de perfecte opportuniteit om de effecten van die dossiers in de praktijk te zien."

Op de website www.vokastages.be staat een overzicht van de geplande bedrijfsbezoeken, en er zullen ook verslagen en video's gepubliceerd worden. Via de hashtag #vokastages, kunnen geïnteresseerden via de sociale media de stages volgen.

bron: Belga