Voetgangers ontsnappen aan de dood na opgeslokt te worden door zinkgat (video)

Angstaanjagende beelden tonen hoe twee voetgangers plots in het diepe vallen terwijl ze een Chinese straat bewandelen. De twee betrokkenen kwamen als bij wonder levend uit het gigantische zinkgat, dat gelinkt zou zijn aan de recente, hevige regenval. 
door
nina.vandenbroeck
Leestijd 1 min.

Twee vrouwen liepen maandag nietsvermoedend op de Furong weg in het Zuid-Chinese district Wulong toen zonder waarschuwing de grond onder hun voeten zakte. De vrouwen werden opgeslokt door een zinkgat, dat volgens Chinese media veroorzaakt zou zijn door een aardverschuiving. Die aardverschuiving zou er dan weer gekomen zijn door de hevige regenval die verschillende Chinese provincies al sinds juni teistert. De politie heeft echter een onderzoek ingesteld om te ontdekken wat er exact is fout gegaan.

Lichte verwondingen

Als bij wonder kwamen de twee vrouwen, die uit het zinkgat gered werden door de brandweer, er slechts met lichte verwondingen van af. Een van de vrouwen was gewond aan haar voet omdat die verpletterd werd onder een steen, en de andere had een hoofdwonde.