Voetbalploeg krijgt boete nadat blikje bier naar trainer werd gegooid

Panathinaikos is gesanctioneerd door de Griekse voetbalfederatie nadat een blikje bier naar het hoofd van de PAOK-trainer werd gezwierd. De Griekse ploeg krijgt vijf strafpunten en een boete van 41.500 euro.
door
Laura.Brusselaers
Leestijd 1 min.

Het incident deed zich begin mei voor tijdens de wedstrijd tegen PAOK Saloniki. Het blikje dat de lucht werd ingesmeten, kwam terecht tegen het hoofd van PAOK-trainer Vladimir Ivic. Daarbij liep hij een open wonde op.

Straffen

Na het incident legde de scheidsrechter de wedstrijd definitief stil. Vier spelers waren inmiddels ook al met elkaar op de vuist gegaan. Panathinaikos leidde met 1-0, maar verliest de match nu voor de groene tafel met 0-3.

Er worden ook nog eens drie punten bij Panathinaikos afgetrokken in de play-offs om de tweede plaats en de club uit Athene moet aan het volgend seizoen beginnen met een handicap van twee punten. Maar daar houdt het niet op, want volgend seizoen zal Panathinaikos ook nog eens twee wedstrijden achter gesloten deuren moeten spelen. De ploeg gaat tegen elke sanctie in beroep.

LAMENTABLE. Botellazo al segundo entrenador del PAOK por parte de la afición del Panathinaikos. ?? pic.twitter.com/0zMG6Fwnnc

— José Manuel Amorós (@JoseMAmoros) May 17, 2017