Voetbaldroom van Erik Van Looy werkelijkheid geworden

Voetbaldroom van Erik Van Looy werkelijkheid geworden

Al 38 jaar lang speelt regisseur Erik Van Looy voetbal. Drie jaar geleden besloot hij om enkele vedetten bij zijn ploeg SK Muggenberg te halen. Niemand minder dan Tomasz Radzinski, Rudi Smidts, Jonas De Roeck Darko Pivaljevi? en Kevin Janssens stemden daarmee in.

Eindelijk gelukt

Dat heeft zijn vruchten afgeworpen, want SK Muggenberg heeft zich zondag tot kampioen gekroond, tot groot jolijt van de 56-jarige aanvaller. "Het is al 30 of 40 jaar geleden dat Muggenberg nog kampioen is geworden. Op een bepaald moment dacht ik dat het leuk zou zijn om dat eens te mogen meemaken. Ik heb een paar bekende voetballers gebeld met de vraag of ze mee wilden spelen en ze hadden daar wel zin in”, vertelt hij aan ATV.

Ook Jonas De Roeck (39, ex-Lierse) is helemaal in de wolken. “We proberen al enkele jaren kampioen te spelen. We zijn er een paar keer heel dichtbij geweest. Het is een hele opluchting dat het nu eindelijk gelukt is”, klinkt het.

Plezier op het veld

Tomasz Radzinski (ex-Anderlecht) beseft dat hij niet meer het topniveau van vroeger haalt, maar benadrukt dat hij bij SK Muggenberg vooral voor het plezier speelt. “Ik zou graag meer trainen om beter te voetballen, maar die tijd is er niet. Ik ben ook al 45, dus is het niet de bedoeling om beter te worden. Ik doe het meer voor het plezier”, vertelt hij.

En ook Rudi Smidts (55, ex-Antwerp en België) trekt met een lach op het gezicht elke zondag zijn voetbalschoenen aan. “Zolang we het kunnen, moeten we dat doen. De groep zit goed en we maken veel plezier. Daarvoor doen we het”, besluit hij.

Lees ook