Voetbalbond wil Koning Boudewijnstadion volledig renoveren

Voetbalbond wil Koning Boudewijnstadion volledig renoveren

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) wil het Koning Boudewijnstadion grondig renoveren als thuishaven van de Rode Duivels, het stadion wordt omgedoopt tot de Golden Generation Arena. Daarmee zijn de plannen om in Brussel een nieuw voetbalstadion te bouwen van de baan. Ook is de toekomst van de atletiekmeeting Memorial Van Damme zo verzekerd. Dat maakten Peter Bossaert, CEO van de KBVB, en Bob Verbeeck, CEO van Golazo, vandaag bekend op een persconferentie in het Belgian Football Centre in Tubeke. "Deze unieke sportgeneratie verdient een moderne sporttempel: de Golden Generation Arena", verklaarde Bossaert. "We zullen de impact op de omgeving verminderen. Het stadion zal een kleinere capaciteit hebben. We mikken op 40.000 plaatsen, dat komt de mobiliteit en leefbaarheid ten goede."

"Het Koning Boudewijnstadion was de afgelopen 50 jaar een fantastische tempel, maar het is aan vernieuwing toe", vervolgde Verbeeck. "Daarom kiezen we voor een volledige renovatie. Het stadion blijft de thuisbasis van de Rode Duivels en de Memorial. We willen het stadion ook aanwenden voor onze hockeyteams. Verder wensen we opnieuw mee te dingen naar Europese finales in zowel voetbal als atletiek."

Zo krijgt het dossier van het nationaal stadion een nieuw elan, na het afspringen van het Eurostadion-project. Dat stadion moest op Parking C verrijzen om enkele wedstrijden van het EK 2020 te ontvangen. Maar bouwheer Ghelamco slaagde er door aanslepende procedures niet in om tijdig de nodige vergunningen vast te krijgen, waardoor de deadline van de Europese Voetbalbond (UEFA) verstreek. Daarop werd beslist om het project af te blazen.

bron: Belga