Voedselbank ontvangt soepblik van meer dan vijftig jaar oud

Doorgaans zijn voedselbanken dolblij met elke gulle gift. Maar dit weekend trokken de medewerkers van de voedselbank van Cardiff toch grote ogen. Iemand had namelijk een blikje soep van Heinz gedoneerd dat al bijna vijftig jaar over datum is.
door
Mare
Leestijd 1 min.

Twitter - Cardiff Foodbank

De soep in kwestie wordt al 35 jaar niet meer gemaakt en het blikje werd aangekocht in 1971. «Dit blikje hoort thuis in een museum, niet in een voedselbank», reageert Helen Bull van de Cardiff Foodbank. «Hoewel het waarschijnlijk nog eetbaar is».

Niet de eerste keer

Het blik soep is zeker niet het eerste vervallen product dat aan de voedselbank gedoneerd wordt. “We hebben ook een blik met maïs uit 1982 en pasta uit de jaren zeventig”, vertelt Bull. “De mensen die doneren hebben het hart op de juiste plaats, maar ze controleren helaas niet altijd de datum van hun producten”.

Op sociale media wordt geopperd dat Heinz nu een pallet soep moet doneren dat niet over datum is. Anderen suggereren om het blikje via internet te veilen en de opbrengst naar de voedselbank te laten gaan.