Voedingsexpert voorspelt dat pizza superfood van de toekomst is

Voedingsexpert voorspelt dat pizza superfood van de toekomst is

Een superfood is een ingrediënt dat in verhouding veel voedingsstoffen, zoals vitaminen, mineralen of antioxidanten, bevat. Pizza is dat allesbehalve, omdat het vaak vol koohydraten en vet zit. Maar daar zou de wetenschap iets aan kunnen veranderen.

Volgens Dan Schmitz zullen we in de toekomst zelf kunnen kiezen uit welke voedingsstoffen onze maaltijd bestaat. De Brit is verantwoordelijk voor de therapeutische voeding bij Abbott Laboratories, een bedrijf dat producten zoals voedingsshakes, proteïnebars en babyvoeding maakt. Hij denkt al luidop aan "een supervoedzame pizza".

Eten uit de printer

Zijn voorspelling is dat onze maaltijden er in de toekomst hetzelfde zullen uitzien en hetzelfde zullen proeven, meldt Business Insider UK. Het verschil is dat ze de voedingsstoffen zullen bevatten die we normaal gezien niet zouden binnenkrijgen. Een voorbeeld daarvan is de nu al verkrijgbare melk waar vitamine D aan toegevoegd is.

Schmitz ziet ook veel voordelen in eten dat op maat gemaakt wordt door een 3D-printer. Die technologie stelt ons in staat om de verschillende elementen op een bord aan te passen aan de unieke noden van een persoon.

Pas zelf je dieet aan

Maar voor je koelkast vervangen wordt door een 3D-printer, hebben we nog een hele weg te gaan. Het grootste obstakel is om die 'gezonde' ingrediënten goed te doen smaken. Daarnaast is het eigenlijk ook de bedoeling dat mensen er zelf voor zorgen dat ze voldoende voedingsstoffen opnemen. Maar daarvoor moet je je dieetgewoontes aanpassen en daar hebben de meeste mensen veel tijd voor nodig.