Vluchteling brengt gevonden schat terug naar politie

Een Syrische vluchteling heeft zich van zijn beste kant laten zien. Hij bracht 150.000 euro, die hij vond in een kast, terug naar de politie. De 25-jarige Muhannad Musa wordt langs alle kanten bewierookt.
door
Lennart
Leestijd 1 min.

De naar Duitsland gevluchte Musa vond het geld in een kast die hij in een tweedehandswinkel kocht. Het meubel bleek een dubbele bodem te hebben, die gevuld was met 50.000 euro aan bankbiljetten en drie spaarboekjes. De schat bedroeg opgeteld 150.000 euro.

“De bankbiljetten waren zo mooi en glad dat ik dacht dat het vals geld moest zijn”, verklaarde Musa. Even kwam het in hem op om de contanten te gebruiken om zijn drie in Syrië achtergebleven broers naar Duitsland te halen. Na raadpleging van de Koran, besloot hij het naar de autoriteiten te brengen. “In de Koran staat dat je iedereen correct moet behandelen en dat je altijd verloren voorwerpen moet terugbrengen”, legt Musa zijn actie uit.

De politie is enorm gelukkig met de daad van goedheid. Ze hebben de rechtmatige eigenaar ondertussen kunnen vinden, die door het dolle heen is. De vrouw besloot Musa de opleiding voor een rijbewijs te betalen als blijk van dankbaarheid.