Vliegtuigpassagier krijgt boete omdat hij in flesje plast

Vliegtuigpassagier krijgt boete omdat hij in flesje plast

Een passagier van Ryanair heeft het aan de stok gekregen met het cabinepersoneel en moet een boete van 90 euro betalen. Aanleding van het incident was een opmerkelijke sanitaire handeling. Omdat de drie toiletten aan boord allemaal defect waren, besloot de man in een flesje te urineren.

Het vliegtuig was opgestegen in de Britse stad Leeds en zou drie uur later in het Portugese Faro landen. Er was wel één probleem: de drie toiletten aan boord waren buiten dienst. Dat het voor velen een beproeving is om zo lang je urine op te houden, bleek toen een steward een passagier betrapte die in volle vlucht in een plastic flesje aan het wateren was.

90 euro

De jonge kerel kon zijn urine niet meer ophouden en bedacht daarom de creatieve oplossing. Maar toen het cabinepersoneel dit opmerkte, werd hem gevraagd om onmiddellijk te stoppen en 90 euro te betalen voor zijn overtreding. En het ging van kwaad naar erger voor de man, omdat er een beetje urine op het uniform van één van de stewards was terechtgekomen.

"Zou jij het leuk vinden, mocht ik op jou bagage plassen?", vroeg de steward, waarop de passagier repliceerde dat hij slechts een kleine plas in een flesje deed en toch onmiddellijk was gestopt. "Maar het was wel op mijn jasje! Denk je dat dit zomaar mag?", wierp 'het slachtoffer' hem op zijn beurt voor de voeten. Daarop antwoordde de man dat hij het niet kon helpen, omdat alle toiletten buiten dienst waren.

Opgewacht door politie

Met die repliek nam het personeel evenwel geen vrede. Een steward nam contact op met de luchthaven van Faro en vroeg om hulp van de politie, die hem na de landing stond op te wachten.

Een woordvoerder van Ryanair heeft intussen gereageerd op het incident. "Het personeel van deze vlucht heeft politiehulp ingeroepen omdat een passagier de vlucht verstoorde. Het vliegtuig is gewoon kunnen landen en de passagier is meteen aangehouden. We tolereren geen storend gedrag en voor ons is de veiligheid van de crew en de passagiers een prioriteit."