Vliegtuig botst bij landing op drone

Een passagiersvliegtuig van British Airways is tijdens de landing op de luchthaven van Heathrow, bij Londen, vermoedelijk geraakt door een drone. De Britse politie is intussen een onderzoek gestart naar het voorval. 
door
Jolien
Leestijd 1 min.

Volgens een woordvoerder van de politie is er tijdens de landing iets tegen de voorkant van het vliegtuig gekomen, vermoedelijk een drone. Het vliegtuig, met 132 passagiers en vijf personeelsleden aan boord, liep geen schade op. Na een grondige inspectie, mocht het weer vertrekken.

Het is niet de eerste keer dat er meldingen gemaakt worden dat drones het vliegverkeer in gevaar brengen. Wel is het de eerste keer dat het daadwerkelijk tot een botsing komt. "Het was een kwestie van tijd vooraleer we geraakt zouden worden door een drone als je ziet hoeveel er rondgevlogen worden door amateurs die de risico's en regels niet begrijpen," zegt Steve Landells, specialist luchtvaartveiligheid bij de British Airline Pilots Association (Balpa). Hij pleit voor een betere opleiding van dronegebruikers en een betere handhaving van de regels om te garanderen dat het luchtruim veilig blijft.

Foto Pixabay