Vliegtickets worden 7% goedkoper

Vliegtickets worden 7% goedkoper

De Ierse maatschappij verwacht dat vluchten in de zomer 5 tot 7% goedkoper worden, maar die prijsdaling zou in de winter oplopen tot 10 en zelfs 12%. Dat stelt de lagenkostmaatschappij in haar jaarverslag. Volgens CEO Larry O'Leary kunnen ze niet anders. De economische onzekerheid en de terroristische aanslagen in Parijs en Brussel dwingen alle vliegmaatschappijen de prijzen te verlagen.

De concurrentie kunnen daarbij nog eens beter profiteren van de lage olieprijs dan Ryanair waardoor zij vlotter hun prijzen kunnen verlagen.

Meer passagiers

Ryanair heeft het afgelopen boekjaar - dat loopt van 1 april tot 31 maart - zijn nettowinst met 43% weten op te voeren, ondanks de aanslagen op Zaventem waardoor heel wat vluchten afgelast werden en passagiers thuisbleven. De budgetmaatschappij vervoerde toch nog 106,4 miljoen passagiers, dat is 18% meer dan het jaar voordien. O'Leary is niet van plan om het dit jaar minder goed te doen. Om tegemoet te komen aan de dalende ticketprijzen wil hij het aantal passagiers nog optrekken met 9%. Daarom blijft Ryanair zijn vloot uitbreiden. Dat moet een winstgroei van ongeveer 13% opleveren, tot zo'n 1,4 miljard euro.