Vlaming neemt zijn werk mee op vakantie

Vlaming neemt zijn werk mee op vakantie

Terwijl 55% ervoor kiest volledig offline te gaan, blijft 10% tijdens zijn vakantie heel de tijd bereikbaar voor werktelefoontjes. 13% kiest ervoor om enkel de meest dringende oproepen te beantwoorden. Van de 28% die zijn werkmails checkt, beantwoordt 8% elke mail. 13% beantwoordt enkel mails als de situatie daar om vraagt, terwijl het bij 7% blijft bij het checken van mails.

Softwaretools

Protime-CEO Peter s'Jongers wijst op het belang om je tijdens je vakantie volledig los te koppelen en alle werkstress van je af te schudden. «De oplossing voor een ongestoorde vakantie: je collega's inschakelen en de juiste softwaretools inzetten. Zorg tijdig voor een back-up. Softwaretools geven inzicht in de meest actuele status van taken en alle informatie wordt er gecentraliseerd, waardoor collega's makkelijker taken kunnen overnemen», zegt hij.

Bereikbaar na werkuren

Veel werknemers (45%) blijven trouwens ook na hun werktijd bereikbaar voor werkzaken. Bijna 3 op de 10 respondenten (28%) kiest hier zelf voor, bij 17% gaat de werkgever ervan uit dat ze ook na hun werk beschikbaar blijven. Bij 11% van de respondenten verwacht de werkgever dan weer dat ze net volledig ‘offline' gaan na het werk, terwijl de overige 44% er zelf voor kiest om in zijn vrije tijd volledig los te komen van het werk.

Het onderzoek werd in september 2018 online afgenomen bij een representatieve steekproef van 1.020 Vlaamse werknemers. De maximale foutenmarge bedraagt 3,1%.