Vlaamse Stichting Verkeerskunde lanceert nieuwe campagne tegen te snel rijden

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) lanceert eind september een nieuwe campagne tegen te snel rijden. Op borden langs de wegen zal de slogan 'Control Cruiser, bedankt om relax te rijden", te zien zijn. Een 'Control Cruiser' is een voorbeeldige chauffeur die zich overal aan de snelheidslimiet houdt, zegt de VSV woensdag in een persbericht. De campagne loopt van 29 september tot 3 november 2019. Er zullen 314 afficheborden langs de hoofdwegen te zien zijn en er komen ruim 10.000 lokale borden in 121 Vlaamse steden en gemeenten. Daarnaast zijn er boodschappen op de tankpistolen in een groot aantal tankstations verspreid over Vlaanderen.

De VSV spitst een deel van de campagne specifiek toe op woonstraten. Alle steden en gemeenten in Vlaanderen kregen een uitnodiging om de campagne te ondersteunen en campagneborden te verspreiden onder hun inwoners. Die kunnen de borden aan hun venster bevestigen om bestuurders die niet te snel rijden te bedanken.

"Overdreven en onaangepaste snelheid is niet alleen een probleem op de hoofdwegen, maar evengoed binnen de bebouwde kom. Daar zijn er veel kwetsbare weggebruikers en te snel rijden brengt hen ernstig in gevaar. Met deze positieve campagne willen we de 'Control Cruisers', de bestuurders die niet te snel rijden, een steuntje in de rug geven en expliciet bedanken voor hun veilige gedrag. Dat doen we met 10.000 borden die we met de medewerking van 121 steden en gemeenten verspreiden over talloze woonstraten in heel Vlaanderen", aldus nog de VSV.

bron: Belga