Vlaamse regering geeft dierenasielen 3.000 euro

Vlaamse regering geeft dierenasielen 3.000 euro

Elk erkend Vlaams dierenasiel krijgt 3.000 euro van de Vlaams overheid als het voor 30 april 2020 de dieren die geadopteerd kunnen worden aanbiedt via www.adopteereendier.be én gebruikmaakt van het beheerprogramma Animal Shelter. "We geven dierenasielen een financieel steuntje in de rug én we zorgen ervoor dat alle asieldieren uit heel Vlaanderen samenkomen op één website", zegt Vlaams minister voor Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). Weyts lanceerde het platform adopteereendier.be in oktober vorig jaar. Bedoeling is om alle asieldieren die ter adoptie aangeboden worden, samen te brengen op één website.

Erkende asielen die er voor 30 april 2020 voor kiezen gebruik te maken van het platform, en tegelijk ook van het asielbeheerprogramma Animal Shelter, krijgen éénmalig 3.000 euro. "Zo kunnen de asielen hun werking verder professionaliseren en kunnen nog meer Vlamingen de weg naar het asiel vinden", zegt Weyts.

Het is de eerste keer dat de Vlaamse overheid geld vrijmaakt voor dierenasielen. In de loop van volgend jaar wil Weyts een structurele ondersteuning voor de asielen uitwerken.

bron: Belga