Vlaamse leraar kan de beste ter wereld worden

Vlaamse leraar kan de beste ter wereld worden

Koen Timmers is lector aan de Hogeschool PXL en leerkracht webdesign aan CVO De Verdieping in Heusden-Zolder. Hij is een van de tien finalisten die kans maken om de bekroning in de wacht te slepen. Het is het tweede jaar op rij dat hij deel uitmaakt van de top vijftig. Hij werd genomineerd door een tiental leerkrachten uit de hele wereld. Een prijscomité selecteerde hem voor de top tien. De winnaar wordt uiteindelijk gekozen door een acadamy.

Climate action

"Vorig jaar werd ik wellicht genomineerd voor 'Project Kakuma', waarbij Afrikaanse vluchtelingen les krijgen via Skype van 150 leerkrachten over de hele wereld. Deze keer is het vanwege mijn klimaatproject 'Climate action', waar vorig jaar 250 scholen uit 69 landen aan deelnamen", reageert Timmers. "Ik denk dat het de som is die nu de doorslag geeft. De combinatie van de twee projecten zorgt er dus voor dat ik de top tien haal."

Mocht hij de prijs winnen, zou hij het geld opnieuw investeren in zijn projecten. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het Global Education and Skills Forum op zondag 18 maart in Dubai.