Vlaamse Kruis slaat mea culpa na incident met AA Gent-aanvaller Sorloth

Vlaamse Kruis slaat mea culpa na incident met AA Gent-aanvaller Sorloth

Het Vlaamse Kruis heeft zich bij AA Gent en aanvaller Alexander Sorloth geëxcuseerd na het incident gisteren tijdens de competitiewedstrijd tegen Anderlecht (2-1). Toen de Noorse spits zich aan de enkel blesseerde, kwamen de hulpverleners niet tussen en moest hij uiteindelijk door de staf van de Buffalo's van het veld worden gedragen. Op de clubwebsite geeft AA Gent meer uitleg: "Toen Sorloth door de enkel ging, reageerde de medische staf alert en behandelde hem op het terrein. Het was duidelijk dat de ongelukkige Noor niet op eigen kracht van het terrein zou kunnen gaan. Iedereen in het stadion keek richting Vlaamse Kruis, dat echter niet reageerde omdat de lijnrechter de hulpverleners duidelijk maakte dat het niet nodig was. Sorloth werd door de dokter en assistent weggedragen tot hij achter het doel opnieuw moest gaan zitten, de pijn verbijtend", stellen de Buffalo's.

"Het Vlaamse Kruis, al 25 jaar partner van KAA Gent, geeft toe dat dit het gevolg was van 'een interne communicatiefout en een foutieve interpretatie van de gemaakte afspraken waarbij men voor dergelijke interventies de toestemming zou nodig hebben vanuit de commandopost'. Het Vlaamse Kruis en de hulpverleners betreuren het voorval en verontschuldigen zich bij de speler en de club. Er zijn inmiddels afspraken gemaakt om dergelijke incidenten in de toekomst te vermijden."

De 23-jarige Sorloth, een huurling van Crystal Palace, liep een scheur op in de ligamenten en kan vier tot zes weken niet voetballen.

bron: Belga