Vlaamse artiesten brengen laatste groet aan Paul Severs

Vlaamse artiesten brengen laatste groet aan Paul Severs

Bart Kaëll, Luc Appermont, Willy Sommers, Luc Steeno... Ze waren er allemaal. Ook de politieke wereld was vertegenwoordigd door voormalig Vlaams viceminister-president Bart Tommelein (Open Vld), Vlaams Mobiliteitsminister Ben Weyts (N-VA) en federaal minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V).

Een jongen van het volk

Hij was een vakman, maar dan wel iemand die niet altijd zeker was van zijn stuk. "Hij was toch een beetje een twijfelaar", zegt leeftijdsgenoot Danny Fabre. "We belden elkaar als we een nieuwe single hadden en dan vroeg hij: "Vind je het goed of niet?"

Hij stond niet boven zijn fans, maar ertussen. Volgens Jo Vally was hij "een levensgenieter, een jongen van het volk". Ex-drummer van Clouseau, Bob Savenberg, beaamt dat: "Paul Severs was een volksmens, als je hier rondkijkt en die massa ziet, dan weet je hoe geliefd hij was. Dat heeft hij alleen maar aan zichzelf te danken, want hij was een mooi mens."

En dat trad iedereen bij. Micha Marah verwoordt het zo: "Hij was een lieve man, die nooit roddelde. Hij was ook heel geïnteresseerd in iemand anders, altijd goedgezind, altijd positief. Dat zal ik nooit vergeten." Ook Hugo van Nicole en Hugo gaf commentaar: "Een heel fijne collega gaat van ons weg. Ik vind het verschrikkelijk. 't Is een droevige dag."

'Geen wonder dat ik ween'

Op de tonen van 'Geen wonder dat ik ween' werd de kist naar het altaar gedragen in de basiliek. Enkel genodigden mochten binnen. Met honderden volgden fans de plechtigheid buiten op een groot scherm. Velen onder hen waren al uren aanwezig in Halle. Na 8 uur was er nergens nog een plaatsje vrij op één van de terrassen in het centrum.

Meest gelezen
 1. shaniathumb

  Shania Twain hekelt kritiek op halfnaakte foto: «Het zijn maar borsten, hé!»

 2. karinathumb

  Influencer poseert naakt om aan te tonen dat ze er tijdens eisprong ‘voller’ uitziet: «Bedankt om zo eerlijk te zijn!»

 3. britneythumb

  Britney Spears onder vuur wegens naaktfoto’s: «Er is duidelijk iets mis met haar»

 4. elinethumb

  Eline De Munck krijgt wel héél ongepast verzoek. Haar reactie? Hilarisch! (foto)

 5. Belgaimage-46094133

  Demir (N-VA): «Premie zonnepanelen is onherroepelijk gehalveerd»