Vlaams Belang wil maximum 10 procent vreemdelingen in sociale woningen

Vlaams Belang wil maximum 10 procent vreemdelingen in sociale woningen

Vlaams Belang wil een maximum tien procent niet-Belgen in de sociale woningen in ons land. Dat is het opvallendste voorstel uit een nieuwe campagne "Een hart voor onze mensen" waarmee de partij volop de sociale kaart wil trekken. Voorzitter Tom Van Grieken en Vlaams parlementslid Guy D'haeseleer stelden de campagne vandaag voor op het partijhoofdkwartier in Brussel. Vlaams Belang trekt binnenkort de boer op met de nieuwe campagne "Een hart voor onze mensen". Kernboodschap: de Vlaming is er economisch en financieel slecht aan toe omdat de sociale zekerheid wordt ondermijnd door het "de facto open grenzen-beleid van N-VA" en moet beschermd worden, legt voorzitter Tom Van Grieken uit. De sociale zekerheid moet worden voorbehouden voor wie bijdraagt en werkt, en België moet stoppen met "het OCMW van de wereld zijn".

Dat 90 procent van de sociale woningen moeten voorbehouden worden voor Belgen, is het meest opvallende voorstel, maar de partij werkte een heel arsenaal aan plannen uit. Daarvoor berekende ze eerst de kostprijs van de migratie: 7,2 miljard euro per jaar, "een erg voorzichtige schatting", benadrukt Van Grieken. Bovendien is die gebaseerd op cijfers van onder meer de Antwerpse Universiteit. "Dit is geen pur sang Vlaams Belang-praat."

En dat geld kan volgens de Vlaams Belangers veel beter besteed worden. Door middel van een volledige immigratiestop uit moslimlanden, een actieve opsporing van illegalen en strengere inburgeringsproeven, moet geld vrijkomen om onder meer de pensioenen op te trekken, het kindergeld te verhogen en de rusthuisfactuur te drukken. Ook het idee van een aparte sociale zekerheid voor allochtonen wordt opnieuw van stal gehaald. Niet-Belgen moeten eerst zeven jaar in ons land verblijven en minstens drie jaar gewerkt hebben om toegang te krijgen tot de sociale zekerheid.

"We kunnen van Vlaanderen het Zwitserland aan de Noordzee maken als we het geld dat we nu in de bodemloze put van migratie stoppen, investeren om een antwoord te bieden op de terechte vragen van onze mensen", besluit Vlaams Belang-kopstuk Guy D'haeseleer. "Als we daarvoor wat heilige huisjes moeten slopen, dan is dat maar zo."

bron: Belga