Vlaams Belang lanceert petitie voor nieuwe verkiezingen "Luister naar het volk" (2)

Vlaams Belang lanceert petitie voor nieuwe verkiezingen "Luister naar het volk" (2)

Partijvoorzitter Tom Van Grieken heeft vandaag op de nieuwjaarsreceptie van het Vlaams Belang in Genk het startschot gegeven voor de voorjaarscampagne "Luister naar het volk". Vlaams Belang lanceert een grootschalige petitie waarmee burgers hun stem kunnen laten horen. "Politici die schrik hebben van verkiezingen zijn als zwemmers die bang zijn van water", aldus Van Grieken voor enkele honderden Vlaams Belang-bestuursleden en -mandatarissen. Het "Belgische wanbeheer" en de acht maanden politieke stilstand zonder regering nopen het Vlaams Belang tot actie. Dat zeiden voorzitter Tom Van Grieken en Vlaams fractieleider Chris Janssens in hun toespraken. "In de privé is het simpel. Als je acht maanden het omgekeerde doet dan wat van u verwacht wordt, krijg je je C4", klaagde Van Grieken aan. "Daarom eist het Vlaams Belang nieuwe verkiezingen. Wij hebben dan ook geen schrik van de kiezer. Een politicus die schrik heeft van verkiezingen is als een zwemmer die bang is van water. Maar bovenal is het noodzakelijk om de lamlendige patstelling van ons af te schudden. De Belgische politieke elites hebben nu lang genoeg gespeeld, het is nu aan de kiezer."

Want het signaal op 26 mei was voor hem zeer duidelijk: de kiezer koos voor een rechtser, een veiliger en Vlaamser Vlaanderen.

Voor Chris Janssens hoeft het niet te "verbazen dat het establishment schrik heeft van de kiezer en verkiezingen", want men bakt er al maanden niks van, zo luidde het verder. Volgens de fractieleider heeft dat ook te maken met het feit dat de Vlaamse partijen zich zo eenvoudig laten uiteen spelen. Maar, "als de politiek geen Vlaams front wil vormen, zullen de Vlaamse kiezers front vormen en met het stempotlood in de hand de verandering waar ze zo naar verlangen zélf afdwingen!"

Daarom start het Vlaams Belang een digitale petitie, te vinden op de website luisternaarhetvolk.be. "Als we de peilingen mogen geloven dan zou het Vlaams Belang bij nieuwe verkiezingen opnieuw fors vooruitgaan en zelfs afgetekend de eerste partij van het land worden. Eind december toonde een peiling van Het Belang van Limburg dat wij in deze provincie 29% zouden behalen, 10 procentpunten meer dan de tweede grootste partij. Het zal dan ook niemand verbazen dat het establishment schrik heeft van de kiezer en verkiezingen", stelde Janssens.

Voorzitter Van Grieken ergerde zich aan de "238 dagen informeren en preformeren zonder resultaat en zonder democratisch mandaat". "We moeten dus dringend af van deze Belgische politieke elite", vond hij. "Sp.a, CD&V en Open Vld zijn partijen van de vorige eeuw. Het zijn oude partijen met oude oplossingen. Het is tijd voor nieuwe politiek. Het is tijd voor het enige alternatief. Het is tijd voor het Vlaams Belang! 2019 was geen eindpunt, het was nog maar het begin: You ain't seen nothing yet!", maakte Tom Van Grieken zich sterk.

De partijvoorzitter wees erop dat we zoals Vlaams Belang al voorspelde met een nieuwe asielcrisis zitten: "De asielinstroom piekte vorig jaar met zowat 28.000 aanvragen tot nieuwe hoogten. In vergelijking met het jaar voordien ging het om een stijging van 18 procent. In drie jaar tijd gaat het zelfs om een stijging van bijna 50 procent". Van Grieken vervolgde dat niet alleen het aantal asielaanvragen en opvangplaatsen, en de bijhorende factuur, blijven stijgen, ook de factuur voor de belastingbetaler. "Het budget voor de asielopvang is vorig jaar geëxplodeerd tot een bedrag van 410 miljoen euro, een stijging van zowat 56%." Enkel de cijfers van terugkeer dalen. "80 procent van de degenen die het land moeten verlaten, doet dat gewoon niet. Een uitwijzingsbevel in dit land was, en is en blijft nog altijd een 'vodje papier'", klonk het.

bron: Belga