Vlaams Belang Jongeren delen vlaggen uit op Pukkelpop

Vlaams Belang Jongeren delen vlaggen uit op Pukkelpop

De Vlaams Belang Jongeren hebben vandaag om 12 uur aan de ingang van het festivalterrein op Pukkelpop Vlaamse strijdvlaggen uitgedeeld. Met de actie reageren ze op het wegnemen van Vlaamse strijdvlaggen door de organisatie van het muziekfestival. "Deze middag deelden we op een halfuurtje meer dan 500 leeuwenvlaggen uit aan de ingang van Pukkelpop", schrijven de Vlaams Belang Jongeren op Facebook. N-VA-Kamerfractieleider Peter De Roover eiste vandaag publieke verontschuldigingen van Pukkelpop-organisator Chokri Mahassine omdat het muziekfestival alle Vlaamse vlaggen liet weghalen waarop een Vlaamse Leeuw met zwarte klauwen staat afgebeeld. "Uw organisatie criminaliseert mij en talloze Vlamingen door ons in verband te brengen met het naziregime", schrijft De Roover in een open brief op Facebook.

Volgens Pukkelpop gaat het enkel om de "zwarte collaboratievlag", maar die benaming is De Roover dus in het verkeerde keelgat geschoten. Pukkelpop ontkent wel dat ook de officiële Vlaamse vlaggen werden weggenomen. "Er wordt hier geen enkele Vlaamse vlag verwijderd, maar de zwarte, zogenaamde collaboratievlag hoort hier inderdaad niet thuis", reageerde Pukkelpop vandaag op Twitter.

De organisatoren van Pukkelpop gingen tot het verwijderen van de vlaggen over na de commotie rond klimaatactiviste Anuna De Wever. Zij en haar vriendinnen werden op de camping van het festival lastiggevallen door enkele festivalgangers, waarna de security ter plaatse moest komen. De Wever werd naar eigen zeggen lastiggevallen door jongens met Vlaamse vlaggen.

bron: Belga