Vlaams Belang Antwerpen stelt partijprogramma voor

Vlaams Belang Antwerpen stelt partijprogramma voor

Op een druk bijgewoond congres in het Antwerpse Elzenveld heeft Vlaams Belang zijn partijprogramma voor de komende gemeenteraadsverkiezingen voorgesteld. De lijsttrekkers van de districtslijsten stelden hun prioriteiten voor, het Duitse AfD-lid Steffen Kotré sprak de aanwezigen toe en Anke Van dermeersch en Sam van Rooy stelden de grote lijnen van het programma voor. Lijsttrekker Filip Dewinter sloot af met een samenvattende speech. De kandidaten van Vlaams Belang willen dat de Antwerpenaren weer zelf over hun stad kunnen besturen en menen dat er veel werk aan de winkel is om dat te bekomen. Ze krijgen daarvoor de steun van Steffen Kotré, parlementslid van de Duitse Bundestag en lid van AfD. "Wij zijn broeders op hetzelfde pad en met hetzelfde doel", zegt Kotré. "Onder mom van diversiteit, tolerantie en asiel worden wij, Europeanen, heimelijk beroofd van onze identiteit en cultuur. Wij zeggen: 'neen, dat willen we niet meer.' Laten we samenwerken en elkaar in de strijd ondersteunen zodat we de nationale zelfbeschikking kunnen realiseren en Europa kunnen verdedigen."

Schijnburgemeester Geert 'BDW' Buellens stelde met zijn conference 'De schuld van de anderen' voor om Antwerpen onafhankelijk te maken, een voorstel dat op heel wat gejuich werd onthaald. Anke Van dermeersch en Sam van Rooy stelden het programma aan hun achterban voor. De nadruk ligt vooral op een immigratiestop en meer aandacht voor veiligheid.

Lijsttrekker Filip Dewinter sloot af. "De uitverkoop van onze stad moet stoppen. De invasie, de vijandelijke aanval van vreemdelingen, zorgt voor een omvolking", zegt hij. "Maria en Jef worden Mohammed en Fatima, en iedereen komt eerst voor hen op. Wij komen eerst op voor Maria en Jef! We trekken de verkeerde mensen aan, onze stad verarmt. Antwerpen mag nooit de vuilbak van de rest van het land worden."

bron: Belga