Vissers redden naakte ontsnapte gevangene uit Australische wildernis vol krokodillen

Vissers redden naakte ontsnapte gevangene uit Australische wildernis vol krokodillen

Vissers Cam Faust en Kev Joiner waren afgelopen zondag bezig met krabbenvallen te plaatsen in de mangroves rond de noord-Australische stad Darwin toen ze plots hulpgeroep hoorden. Ze troffen een naakte man aan in een zelfgebouwde schuilplaats op een tak één meter boven het water. "Er zaten krokodillen in het water, dus hij was er goed in geslaagd om te overleven", zegt Faust aan 9News Australia.

Nog volgens Faust zat de man onder de modder, snijwonden en insectenbeten. De man legde uit dat hij al vier dagen verdwaald was in de wildernis. Hij had overleefd door slakken te eten en had zijn kleren "in stukken en beetjes" gebruikt onderweg.

Ontsnapte gevangene

De twee vissers twijfelden eerst om de man aan boord van hun aluminium bootje te halen. Hij had hen verteld dat hij op oudejaarsnacht naar een concert was geweest. "Zijn uitleg sloeg nergens op", klinkt het. Maar eens ze zagen hoe gewond en uitgedroogd de man eraan toe was, namen ze hem toch mee. "We dachten dat hij misschien een wilde oudejaarsnacht had gehad en zo verdwaald was." Faust gaf de naakte man zijn eigen short en ook een biertje. "Hij zag eruit alsof hij dat nodig had", klinkt het.

Two fishermen have bizarrely stumbled across a naked fugitive in the Northern Territory, who had been hiding in a mangrove tree over croc-infested waters.

The wanted man said he'd been eating snails and was desperate for water.

The full story tonight at 6.00pm on #9News pic.twitter.com/8URzjwk3x3

— 9News Australia (@9NewsAUS) January 5, 2021

Eens aangekomen in de stad Darwin stond de ambulance al bij de aanlegsteiger te wachten. Al snel bleek dat het om een voortvluchtige gevangene ging, de 40-jarige Luke Voskresensky. Voskresensky was vrij op borgtocht na een gewapende overval, zei de lokale politie. De politie denkt dat hij zijn enkelband heeft doorgeknipt en zo is gevlucht. Er hangen hem nu zwaardere straffen boven het hoofd: zware mishandeling en schending van borgtocht. Op 9 februari moet Voskresensky voor de rechtbank verschijnen.

Visser Faust zegt dat hij hem eerst wilde bezoeken in het ziekenhuis, maar dat hij van die beslissing heeft afgezien nadat hij ontdekte dat de man een crimineel was.