Vincent Kompany speelt niet mee in eigen jubileumwedstrijd: "Typisch voor mij, niet?"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Vincent Kompany heeft vandaag op een persconferentie, enkele uren voor zijn jubileumwedstrijd in het Etihad Stadium, bevestigd dat hij zelf niet zal meespelen. Kompany sukkelt met een blessure aan de hamstrings, waardoor hij ook de interlands met de Rode Duivels bij San Marino (0-4) en Schotland (0-4) aan zich voorbij moest laten gaan. "Ik neem geen risico's", legde hij uit. "Dit is typisch iets voor mij, toch?", zegt hij lachend. "Ik vind niet dat ik zelf op het veld moet staan om afscheid te nemen", begon Kompany. "Er zullen fantastische spelers aanwezig zijn. Het zal een feest worden." De opbrengst van de avond zal geschonken worden aan 'Tackle4MCR', een project van Kompany en de burgemeester van Manchester, Andy Burnham, om de daklozen uit de stad te helpen.

"Je kan geen project in Manchester beginnen zonder het 'rode deel' (Kompany doelt op de fans van Manchester United, red.) van de stad erbij te betrekken", vervolgde Kompany. "We hebben onze verschillen, maar voor dit soort evenementen vertegenwoordigen we de stad als één." Bij de testimonial van Kompany zullen legendes van Manchester City het opnemen tegen legendes van de Premier League. Bij dat laatste team doen opvallend veel oud-spelers van Manchester United mee.

Selecties:

Legendes van Manchester City: Joe Hart, Costel Pantilimon, Aleksandar Kolarov, Joleon Lescott, Micah Richards, Kolo Toure, Pablo Zabaleta, Richard Dunne, Gael Clichy, Nigel De Jong, Samir Nasri, Shaun Wright-Phillips, Stephen Ireland, Dietmar Hamann, James Milner, Craig Bellamy, Edin Dzeko, Mario Balotelli, Benjani.

Legendes van de Premier League: Edwin van der Sar, Shay Given, Phil Neville, Gary Neville, John O'Shea, Wes Brown, Paul Scholes, Nicky Butt, Michael Carrick, Ryan Giggs, Rafael van der Vaart, Cesc Fabregas, Thierry Henry, Robin van Persie.

bron: Belga