Vincent Kompany brengt selectie al eerste bezoekje

Vincent Kompany brengt selectie al eerste bezoekje

Vincent Kompany heeft de Rode Duivels vanmiddag al een eerste bezoekje gebracht in Bordeaux. Enkele televisiezenders weten dat de (op dit EK afwezige) kapitein en leider van de Belgen de selectie is gaan opzoeken in het spelershotel (het Golf du Médoc Resort), dat hij een hartelijke ontvangst kreeg van de spelers en dat hij mee aan tafel is gegaan. Nadien tekende hij ook present in het Stade Chaban-Delmas, waar de Belgen 's namiddags een training voor ruim 10.000 fans hielden. Kompany maakte wat tijd vrij voor de supporters en zette zich tijdens de oefensessie in de dug-out.

Vince The Prince liep in de halve finales van de Champions League een zware spierblessure op en ligt zo'n vier maanden in de lappenmand. "Vincent is onze leider, zowel op als naast het veld. Onze deur staat altijd open, zeker voor iemand als Vincent, en hopelijk brengt hij ons af en toe een bezoekje in Frankrijk en komt hij naar onze wedstrijden kijken", had bondscoach Marc Wilmots eerder laten optekenen over zijn (afwezige) skipper.

Eerder op de dag was al bekendgeraakt dat Kompany tijdens het EK als studioanalist voor de Amerikaanse sportzender ESPN zal werken. Hij maakt bij ESPN deel uit van een indrukwekkend team van analisten dat tijdens EURO2016 vanuit de hoofdstad Parijs voor bijdragen zal zorgen. Onder meer Michael Ballack en Steve McManaman zullen voor ESPN wedstrijden analyseren.

Voor de BBC zal Kompany zes keer plaatsnemen in de studio die presentator Gary Lineker laat optrekken op de Champs-Elysées in Parijs. Wedstrijden van de Rode Duivels staan niet op zijn programma als BBC-analist.

bron: Belga