Vijftigste assist van Hazard helpt Chelsea aan zege in Fulham

Chelsea heeft vandaag op de 29e speeldag in de Premier League met 1-2 gewonnen op het veld van Fulham. Gonzalo Higuain opende na twintig minuten de score voor de bezoekers, de derde treffer voor The Blues voor de van Milan overgekomen Argentijnse international. Fulham, met Denis Odoi en de Serviër Aleksandar Mitrovic de hele wedstrijd in de basis, gaf zich niet gewonnen en na 28 minuten was Calum Chambers daar met de gelijkmaker (1-1). Drie minuten later scoorde Jorginho op aangeven van Eden Hazard echter al de 1-2, meteen ook de eindstand op Craven Cottage. Voor Hazard was het de vijftigste assist in de Premier League, dit seizoen al de elfde en daarmee doet hij nu al even goed dan in 2012-2013, het seizoen waarin hij zijn vorige recordaantal liet optekenen. Een kwartier voor affluiten werd de aanvoerder van de Rode Duivels naar de kant gehaald voor Pedro.

De zeventiende zege van het seizoen zet Chelsea met 56 punten in het spoor van Arsenal, dat met een match meer op de teller 57 punten telt. Manchester United is met 58 punten vierde. Onderin het klassement blijft Fulham met zeventien punten voorlaatste en heeft het een klein mirakel nodig om de degradatie dit seizoen te ontlopen.

Op de 26e speeldag in de Italiaanse Serie A ging Sampdoria deze namiddag met 1-2 winnen op het veld van SPAL. De Italiaanse veteraan Fabio Quagliarella bezegelde met twee treffers (4. en 11.) al snel het lot van de thuisploeg, de aansluitingstreffer van Jasmin Kurtic (90.+4) kwam te laat. Bij de bezoekers, met 39 punten op de achtste plaats, werd Dennis Praet in de slotfase vervangen.

In de Franse Ligue 1 verloor doelman Matz Sels met Straatsburg met het kleinste verschil bij Nice (1-0), na een treffer van Youcef Attal (20.). Beide teams beëindigden de wedstrijd met tien na twee rode kaarten in de slotfase. Na de nederlaag zakt Straatsburg in de stand naar de negende plaats.