Vijftig mensen naar ziekenhuis en verschillende doden bij hevige brand in Londen

De Londense hulpdiensten hebben al vijftig gewonden naar het ziekenhuis gebracht naar een brand in de Grenfell Tower. Er zijn verschillende doden gevallen, maar er is nog geen aantal bekend.
door
Jelle
Leestijd 1 min.

"Er zijn verschillende doden. Ik kan geen momenteel geen cijfer geven, vanwege de omvang en de complexe structuur van het gebouw", zo heeft Dany Cotton, hoofd van de Londense brandweer, aan de pers verklaard. "Dit is ongezien", deelde Cotton nog mee. "In mijn 29 jaar als brandweervrouw heb ik nog nooit iets op deze schaal meegemaakt".

Oorzaak

Over de oorzaak van de brand bestaat nog geen duidelijkheid. In de Britse media worden volop ooggetuigen aan het woord gelaten. Verschillenden van hen maken melding van mensen die uit het gebouw zijn gesprongen om aan de vlammen te kunnen ontsnappen. Nog anderen zouden geprobeerd hebben om zich met aan elkaar geknoopte beddenlakens uit het gebouw te laten zakken.

Actiegroep

Kort na de brand wees de 'Grenfell Action Group', een bewonersvereniging, met een beschuldigende vinger naar de beheerder. Ze legden uit dat ze al jaren klagen over de (brand)veiligheid van het gebouw. "Ze waren doof voor al onze waarschuwingen", staat te lezen op de website van de actiegroep.