Vijfsterrenhotel biedt fles water aan voor 37 euro

door
Kevin
Leestijd 1 min.

Het Merchant Hotel in de Noord-Ierse hoofdstad Belfast staat gekend voor zijn extravagante dranken. In 2006 bood het vijfsterrenhotel een cocktail aan van 750 pond (iets meer dan 1000 euro) aan en in 2009 ging het nog aan de haal met de prijs voor beste hotelbar in de wereld. Nu doet het luxueuze logement er nog een schepje bovenop, door een gespecialiseerd watermenu aan te bieden.

Op het menu prijken dertien flessen drinkwater afkomstig uit tien verschillende landen, waaronder Georgië, Fiji en de Faeröer. De prijzen starten bij 4,95 pond (7 euro) voor 75 centiliter mineraalwater uit het Engelse Somerset en lopen op tot 26.45 pond (37 euro) voor een literfles ijswater uit het Canadese poolgebied. Alsof dat nog niet uitbundig genoeg is, wierf het Merchant Hotel ook twee watersommeliers aan.

"De beweegreden achter ons watermenu is de bezoekers de mogelijkheid en keuze te bieden om hun eigen, op maat gemaakte, culinaire ervaring te organiseren", licht Gavin Carroll, directeur van het Merchant Hotel, toe aan de Belfast Telegraph. "Onze watersommeliers helpen de gasten bovendien beslissen welk type water de maaltijd en wijn het best aanvult, zodat zij de perfecte smaakervaring kunnen beleven", aldus Carroll.

Hotelbezoekers die niet voor het dure water te vinden zijn, kunnen nog steeds voor de lokale merken kiezen of een gratis glas 'Belfast water' krijgen.