Vijfde Tournée Minérale vandaag van start

De vijfde editie van Tournée Minérale gaat vandaag, maandag 1 februari, van start en speelt in op de coronacrisis. Omdat het sociaal leven grotendeels stilgevallen is, drinken veel mensen meer alcohol in de thuissfeer. Tournée Minérale wil ervoor zorgen dat dit extra thuisdrinken geen blijvende gewoonte wordt.
door
camille.van.puymbroeck
Leestijd 1 min.

Elk jaar neemt ongeveer één op de vijf volwassen Belgen deel aan het initiatief van het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD) en De Druglijn. Ook dit jaar is een maand zonder alcohol volgens de organisatie nuttig en nodig.

Meer energie

Door de coronacrisis staat ons sociaal leven op een laag pitje en veranderen onze drinkgewoontes. Uit onderzoek blijkt dat 21% van de Vlamingen tijdens de eerste lockdown meer alcohol dronk. Het drinken verplaatste zich naar de thuissfeer.

Tournée Minérale roept alle Belgen op om in februari een maand lang geen alcohol te drinken. "Want minder alcohol levert je meer energie, een betere slaap en een algemeen frisser gevoel op. Allemaal heel welkom in deze uitzonderlijke tijden", staat op de website van Tournée Minérale.