Vijf zinderende cultuurtips

Vijf zinderende cultuurtips

Jasper Steverlinck - Tour

(13?/?01 in Alsemberg)

Foto Carlie De Keersmaecker

Hoe zou het nog zijn met... Jasper Steverlinck (foto)? Behoorlijk goed, zo bleek de afgelopen weken. De man was met zijn engelenstem niet van de radio weg te branden. Met zijn nieuwe plaat gaat Steverlinck terug naar de bron: dat unieke stemgeluid. In mei kregen de fans al een voorproefje met de single ‘That's Not How Dreams Are Made' en vanaf 2018 is de Gentse singer-songwriter volop op tournee, op het podium enkel geflankeerd door een piano en een gitaar. Staakt uw wild geraas, makkers: dit weekend strijkt hij neer in Alsemberg.

demeent.be

Ein Abend in Wien

(12?/?01 in Brussel)

Foto Bozar

Het jaar 2018 zet je maar beter in met een schoon muziekje, en in Vlaanderen zijn er tot eind januari talloze nieuwjaarsconcerten te beluisteren. Van het traditionele klassieke concert tot de ambiance van Barbara Dex? Pick your choice! Maar de die hards weten natuurlijk dat een écht nieuwjaarsconcert in Wenen wordt gevierd. Zo ver hoef je gelukkig niet te rijden, want ook in het Brusselse BOZAR word je getrakteerd op een traditioneel Weens feest: Ein Abend in Wien belooft de frivoolste walsen en polka's in een meanderend eerbetoon aan Strauss en de zijnen.

bozar.be

9e Wase ijsberenduik

(14?/?01 in Sint-Niklaas)

Wase IJsberenduik

Sommige mensen heffen het glas, anderen geven elkaar cadeaus, en er zijn er een paar die er vreemd genoeg geen groter plezier in scheppen dan het nieuwe jaar in te zetten met een nieuwjaarsduik. In Sint-Niklaas doen ze dat al voor de negende keer: in Provinciaal Domein De Ster is dit weekend elke moedige winterduiker, sympathisant en supporter welkom. Zo'n bibberduik zou goed zijn voor lijf en leden, maar wees voorzichtig, want de ijskoude shock is niet zonder risico. Schat dus goed in of je wel in conditie bent. Voor de rest geldt: niet nadenken, het water inlopen, hard gillen. Happy new year!

waseijsberenduik.be

Kerstboomverbrandingen in Vlaanderen

(12-14?/?01 in heel Vlaanderen)

AFP / O. Bunic

In veel huishoudens is het een twistpunt: komt er een échte kerstboom of gaan we toch maar voor die lelijke van plastic? En dan zijn die huishoudens nog niet aan het eind van hun miserie, want volgende onderwerp van discussie is de vraag hoe lang die kerstboom dan wel mag blijven staan. Laat het ons voor eens en altijd eens duidelijk maken: na Driekoningen behoren alle kerstbomen te verdwijnen! Maar wacht eens even: in plaats van een zielige dood tussen de kaken van een vuilnisauto, is het voor zo'n boompje toch veel eervoller om op te gaan in een fontein van vuur en vonken? Check op UiTinVlaanderen.be waar je je geliefde boompje zo'n waardig einde kunt schenken.

UiTinVlaanderen.be/tip/kerstboom-verbranding

Dat begint hier al goed - Hanneke Paauwe & Villanella

(13 & 14?/?01 in Antwerpen)

Foto Sofie Jaspers

Een fee met faalangst! Zoiets grappigs kan enkel komen uit de koker van auteur en regisseur Hanneke Paauwe. Zij bedacht en schreef deze theatervoorstelling voor 8+-ers rond de ongelukkige Fee Canapé, die niet voldoet aan de wensen van haar veeleisende feeën-familie en wrokkig een andere, eigen weg inslaat. Actrice Goele Derick fladdert en tovert dat het een lieve lust is, dus mis het premièreweekend in DESTUDIO onder geen beding.

destudio.com