Vijf weekendtips voor jong en oud

Vijf weekendtips voor jong en oud

Kunstendag voor Kinderen

18/11

Verschillende locaties in Vlaanderen - Deze zondag is een hoogdag voor kleine  cultuurliefhebbers: Kunstendag voor Kinderen. Kinderen van alle leeftijden kunnen dan in heel Vlaanderen naar de leukste voorstellingen, workshops, concerten en speurtochten. Proef van moderne dans, werk mee aan een Romeinse muurschildering, bak een verjaardagstaart of waag je aan een sessie yoga in gezinsverband: niets is te gek op Kunstendag voor Kinderen. Want kunst is niet alleen voor grote mensen maar ook voor kinderen, van peuters tot tieners.

Kapitein Winokio - Kunstendag voor Kinderen

kunstendagvoorkinderen.be

Vuurfeest

17/11

De Panne - Op zoek naar licht en warmte in een donkere winter?  Dan moet je dit weekend naar De Panne, want daar verdrijven ze de koude en de duisternis met een gezellig vuurfeest. Je kan - met of zonder gids - de mooiste plekjes van natuurdomein Garzebekeveld ontdekken en zelf je handen uit de mouwen steken met een workshop kaarsen maken of ijzersmeden. En wanneer de nacht valt begint het echte spektakel: de vuurkunstenaars steken hun werken in brand, tal  van vuuracts bewegen zich door het publiek en een spektakel op de vijver sluit de magische avond af.

depanne.be

Brussels Art Film Festival

nog t.e.m. 18/11

Brussel - De achttiende editie van BAFF (Brussels Art Film Festival) vertoont zoals altijd een selectie uit de beste (en grotendeels onuitgegeven) films over kunst en avant-garde die in België gemaakt zijn in het afgelopen jaar. Voor het eerst komt daar dit jaar ook een internationaal panorama bij, met negen documentaires rond mythische personages als de Japanse auteur Haruki Murakami of de Britse cineast Peter Greenway. Verder op het programma: ontmoetingen, een masterclass, verplaatsingen naar Namen en Gent en ook voorstellingen voor een jonger publiek.

Haruki Murakami - JIJI PRESS /AFP

baffestival.be

Jazz Brugge

16/11 - 18/11

Brugge - Voor de achtste editie van Jazz  Brugge verbreedt het doorgaans Europees getinte jazzfestival dit jaar haar horizon en richt het haar blik op jazz uit de hele wereld, onder het motto crossing cultures. Verwonder je in het bijzondere concertgebouw van Brugge over muzikale invloeden uit alle windstreken en geniet van topmuzikanten uit Albanië, Armenië, Senegal, Marokko  of Irak. Ronkende namen van overal in de jazzwereld, een unieke setting en heerlijke muziek: wat wil je nog meer?

Jazz Brugge (c) Maarten Geukens Kaap

jazzbrugge.kaap.be

Game of Tones

nog t.e.m. 17/11

Antwerpen - In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden zal je Jon Snow en zijn kameraden niet tegenkomen op Game of Tones. Wat dan wel, vraag je?  Wel, een uniek en nagelnieuw muziekfestival dat de brug slaat tussen klassiek en elektronica. Game of Tones focust - zoals de naam doet vermoeden - op een spel van klanken. Geen liedjes, refreinen of composities dus, wel langgerekte klanktapijten en geluidslandschappen waarbij het heerlijk wegdromen is. De unieke locatie in de Antwerpse Sint-Willibrorduskerk maakt het feest compleet.

Game of Tones

gameoftones.be