Vijf weekendtips voor je culturele voornemens

Vijf weekendtips voor je culturele voornemens

Toast Literair

20/1

Verschillende locaties in Vlaanderen - Literatuur op een nuchtere maag, dat verteert niet erg goed. En dus presenteert Toast Literair naast heel wat schoon schrijvend volk ook een smakelijk ontbijtje. De grootste literaire brunch van het land voltrekt zich op vele plekken: sla tussen het eitje en de koffiekoek een praatje met auteurs als Lize Spit, Bart Moeyaert en Stefan Hertmans (of een van de meer dan honderd andere), en met wat geluk pik je ook een voorstelling of een streepje muziek mee. Dat is een zondagochtend wel besteed.

BELGA / JAMES ARTHUR GEKIERE

toastliterair.be

Het beest in u

18/1

Antwerpen - Goed nieuws! Tom Van Dyck heeft het succes van heel wat diersoorten bestudeerd en ontdekte zo hoe geluk, succes én liefde voor de mens binnen handbereik liggen. Tijdens zijn gloednieuwe voorstelling, ‘Het beest in u', komt hij zijn waterdichte methode toelichten: een nieuwe - en min of meer wetenschappelijk onderbouwde -  kijk op de homo sapiens met praktische tips die we allemaal kunnen toepassen in ons dagelijks leven. Ontdek het beest in jezelf!

S. Van Grieken

coluchtbal.be

KIDconcert: Moby Dick

19/1 - 20/1

Hasselt, Antwerpen - Symfonische orkesten en Amerikaanse literatuur, alleen voor grote mensen? Toch niet. Dit KIDconcert van het Antwerp Symphony Orchestra combineert vlot de twee en giet er met gemak nog een grappig kindersausje overheen. De overige ingrediënten: een eenbenige kapitein, een moordlustige walvis en een grootscheepse wraakactie. Drie topacteurs vertellen het verhaal, het Antwerpse symfonisch orkest brengt op smaak met bloedstollende filmmuziek. Nu alleen nog die walvis op het podium krijgen.

antwerpsymphonyorchestra.be

Uitwijken Wintertoer

nog t.e.m. 23/1

Brugge - Nog tot woensdag warmt Uitwijken Brugge op met vurig straattheater. De theaterkaravaan trekt langs verschillende plekken in de stad met ‘Amor', het verhaal van een huwelijk met te veel jaren op de teller. Verwacht je aan een duel vol vuur, korte lontjes en nog niet helemaal uitgedoofde passie. En aan heel wat spektakel: de vlammen en hartstocht vliegen je om de oren. Welke winter?

JC Chaudy

uitwijken.be

Ja, maar eerst een diploma

nog t.e.m. 19/1

Leuven - Adriaan Van den Hoof bestijgt het podium voor alweer zijn vierde theatervoorstelling, ditmaal geflankeerd door muzikant Tom Peeters. ‘Ja, maar eerst een diploma' is een emotionele en komische trip vol zelfreflectie. Zijn we geworden wie we wilden zijn? Zijn we geraakt waar we dachten te geraken? Zijn er nog verlangens om aan te beantwoorden en dromen om in te vullen? Het wordt een bij momenten hilarische zoektocht naar zichzelf, met een zacht muzikaal deken eroverheen. Dit weekend in première in Leuven, daarna op reis door Vlaanderen.

Jokko

hetdepot.be