Vijf weekendtips voor ieder wat wils

Vijf weekendtips voor ieder wat wils

Henk Rijckaert - Maker

11/1 - 12/1

Eeklo - Henk Rijckaert komt uit zijn kot en kruipt nog eens op het podium met een nieuwe voorstelling, ‘Maker'. Daarin vertelt hij over dingen uitvinden en repareren, over oplossingen bedenken en over de kracht van je eigen handen, over prutsen en proberen. Want lang vervlogen is de tijd waarin iedereen nog wist hoe een haperende tv aan de praat te krijgen met een welgemikte tik, of welke vijzen aan te draaien bij een auto die niet start. Zeg nu zelf, wanneer heb jij voor het laatst iets gerepareerd? ‘Maker' gaat dit weekend in première in cc De Herbakker in Eeklo en daarna op tournee doorheen Vlaanderen.

Foto Henk Rijckaert

eeklo.be

Winterwandelen in Bokrijk

12/1 - 24/2

Genk - Niets beter op een krakende winterdag dan een stevige portie ultrafrisse lucht. Dat weten ze in Bokrijk ook, en daarom gooit het openluchtmuseum iedere zaterdag- en zondagnamiddag van 12 januari tot 24 februari haar poorten open voor lustige wandelaars. Er is geen animatie en je kan niet binnengluren in de oude huisjes, maar je mag wel rustig door het park slenteren, dat er in al die rust en stilte extra indrukwekkend uitziet. Bovendien fonkelt overal gezellige sfeerverlichting. Nu enkel nog duimen voor een flink pak sneeuw!

Foto Bokrijk

bokrijk.be

It almost seemed a lily

nog tem 12/5

Mechelen - Hedendaags kunstenaar Berlinde De Bruyckere liet zich voor haar jongste tentoonstelling, in het Mechelse Museum Hof van Busleyden, inspireren door de zestiende-eeuwse wereld van de besloten hofjes. Het museum heeft namelijk een unieke collectie van deze bijzondere kastjes, kleine tuintjes vol wonderlijke figuren en zijden bloemen. Die bloemen, de lelie in het bijzonder, krijgen een speciale rol in de nieuwe reeks van De Bruyckere. Haar sculpturen in ijzer, textiel en was gaan in gesprek met de eeuwenoude besloten hofjes en zo ontstaat een nieuw verhaal over het verleden en de toekomst, en over schoonheid en verval.

Foto flickr

hofvanbusleyden.be

TV-Tunes K.N.T. Revisited

11/1

Vilvoorde - Vijftien jaar geleden was er de voorstelling TV-Tunes K.N.T. van Wim Opbrouck en Ron Reuman. Ze fristen de herkenbare deuntjes van bekende tv-programma's op tot eigentijdse muziek, met groot succes. Daarom gaan de twee nu, op verzoek van velen, nog eens op tournee met de voorstelling. Want we zijn dan wel vijftien jaar verder, de nostalgie is nog steeds dezelfde en de muziek is tijdloos: laat je meevoeren op reis langs een dikke vijftig jaar tv-tunes, rechtstreeks terug naar je jonge jaren. Vanavond in première in Vilvoorde, daarna op tournee.

Foto Maandacht

hetbolwerk.be

Djangofolllies

11/1 - 30/1

Verschillende locaties in België - In januari is Django Reinhardt jarig, en dat moet uiteraard op gepaste wijze gevierd worden. Djangofolllies, dit jaar al aan haar 25ste editie toe, presenteert een ode aan de jazzlegende bestaande uit 33 concerten in 27 verschillende zalen. Ervaren muzikanten maar ook jong bloed brengen de muziek van de eigenzinnige gitarist opnieuw tot leven, op locaties in heel België. Als verjaardagsfeest kan dat tellen.

Foto Djangofollies

djangofolllies.be