Vijf weekendtips om van te smullen

Vijf weekendtips om van te smullen

La Belle Hip Hop

8/3 - 15/3

La Belle Hip Hop, een festival volledig in het teken van vrouwen in hiphop, gaat van start op 8 maart (niet toevallig Internationale Vrouwendag): het festival ontvangt gedurende acht dagen artiesten uit acht gastlanden, op acht verschillende plaatsen in Brussel. Artiesten uit Indonesië, Frankrijk, Italië, Mexico, Tunesië, Congo, de Verenigde Staten en Groot-Brittanië komen zich in de strijd werpen tegen misogynie en geweld tegen vrouwen, en voor culturele ontwikkeling en gelijke kansen. Dat doen ze met concerten, debatten, performances en allerlei andere evenementen.

botanique.be

Chocolate Week

8/3 - 17/3

De Antwerpse chocoladeweek is een week vol proevertjes voor iedereen die chocolade lust - voor iedereen, dus. Je koopt een chocoladepas, waarmee je bij de meer dan twintig deelnemende chocolatiers en andere smaakvolle delicatessezaken passeert voor een smakelijk chocoladehapje. Laat je leiden door je neus en ontdek heerlijk ijs, luxueuze pralines en ander lekkers. Bovendien kan je met je chocoladepas ook naar de tentoonstelling Chocolade Martougin, over de rijke chocoladegeschiedenis van Antwerpen. Chocoholics weten deze week waarheen!

antwerpenkoekenstad.be

Rookie Comedy

9/3

Rookie Comedy brengt comedy op kindermaat. Kinderen vanaf tien jaar maken op een speelse en vooral hilarische manier kennis met comedy en cabaret, met onderwerpen die in hun leefwereld erg belangrijk zijn. De voorstelling is 100% gemaakt voor kinderen, maar dat wil uiteraard niet zeggen dat mama en papa niet ook van hun stoel zullen vallen van het lachen. Peter Hens speelt de ziel uit zijn lijf en de pannen van het dak, en zingt af en toe ook een grappig liedje.

arenbergschouwburg.be

Frankenstein

8/3 - 20/3

Meer dan 200 jaar geleden schreef Mary Shelley Frankenstein, de allereerste sciencefictionroman. Nu brengt de Amerikaanse componist Mark Grey het verhaal naar het podium van de Brusselse Muntschouwburg, voor zijn eerste avondvullende opera. In deze hedendaagse interpretatie waarschuwt Grey voor de groeiende kloof tussen ons vermogen om uit te vinden en ons onvermogen om te begrijpen: een thema dat na twee eeuwen actueler is dan ooit. Een langverwachte wereldcreatie, met (en over) geavanceerde technologie.

demunt.be

Female Focus

9/3 - 10/3

Ook De Roma in Borgerhout brengt ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag een ode aan de vrouwelijkheid in al haar vormen. Mona Haydar (Syrisch-Amerikaanse rapper, poëet, activist en artiest in het algemeen) komt optreden, voorafgegaan door de Belgische Martha Da'ro. Eerder op de dag is er ook nog een salongesprek rond vrouwelijkheid in 2019 en een speakerscorner vol vrouwelijke ondernemers met migratieroots, en op zondag sluit het festival af met een ochtendlijke filmvertoning en een brunch. Boeiende gesprekken verzekerd!