Vijf tips voor wie niet naar de Gentse Feesten gaat dit weekend

Vijf tips voor wie niet naar de Gentse Feesten gaat dit weekend

Cirque Plus

(nog t.e.m.22/7, Brugge)

Foto Cirque Plus

De poorten van het Brugse Grootseminarie zwaaien dit weekend wijd open voor Cirque Plus. Circusartiesten uit binnen- en buitenland verzamelen zich voor dit gratis festival: acrobatie, humor, clownerie en vooral sfeer troef. Vergaap je aan spektakel van het hoogste niveau en spoel alles door met een drankje op het gezellige zomerterras. Collectif Malunés zorgt dit jaar voor de enige betalende voorstelling met Forever, happily…. Stap mee in hun bizarre sprookjeswereld en geniet van een mix van theater, dans, cabaret en circustoeren.

cirqueplus.be

Borgerwood

(nog t.e.m. 21/7, Antwerpen)

Facebook / Borgerwood Festival

Borgerwood is terug en dit jaar is het twee dagen feest in plaats van één! Op vrijdag ligt de focus op hiphop en R&B terwijl op zaterdag de beste indie, rock en elektronica door de boxen schallen. De affiche loopt over van de ronkende namen: onder andere Coely, TheColorGrey, Girls in Hawaii, Faisal en School is Cool tekenen present. Na de laatste noten in open lucht gaat het feest zaterdag gewoon verder in Trix. Vergeet je dansbenen niet!

borgerwood.be

Jazz in het Park

(21/7, Dendermonde)

Foto Jazz in het park

Naar jaarlijkse gewoonte viert Dendermonde de nationale feestdag met een streepje jazz. Dit jaar zijn The New Orleans Train Jazz Band, Tuba Machine en Denise Gordon European Jazzband uitgenodigd in het Schellekenspark voor een namiddagje swingen. Zet je gezellig in het park, geniet van de muziek en hef het glas op België.

dendermonde.be

Bal National

(20/7, Brussel)

Facebook / Bal National

Op de vooravond van de nationale feestdag worden de feestelijkheden alvast ingezet op het Vossenplein in Brussel: maak je klaar voor een avondje feesten zoals alleen echte Brusselaars dat kunnen. Het bal gaat van start met een collectieve choreografie en bruist dan verder met optredens van onder andere Liliane Saint Pierre en Get Ready. Een feest voor jong en oud, groot en klein, zot en serieus. En dat helemaal gratis!

balnational.be

Haspengouw ziiingt

(20/7, Sint-Truiden)

Foto Haspengouwziiingt

Hoe vier je België beter dan met haar eigen muziek? In Sint-Truiden hebben ze dat goed begrepen: op Haspengouw Ziiingt kan je onder begeleiding van een liveband naar hartelust alle klassiekers meekwelen. Een pintje erbij om te keel te smeren en het feest is compleet. Het feestgedruis wordt vervolgens verder gezet met niemand minder dan de Romeo's: ambiance verzekerd!

haspengouwziiingt.be