Vijf tips voor het laatste zonnige weekend

Heb je nog geen plannen voor dit zonnige weekend? Met deze tips zal je je alvast niet vervelen!
door
Janne
Leestijd 1 min.

Autoloze Zondag

22/9

Op zondag kan je gerust ademhalen in de hoofdstad, want dan is er geen enkele auto te bekennen in het gehele Brusselse Gewest. En om het feest van Autoloze Zondag compleet te maken valt er nog heel wat te beleven: laat je inspireren op de fietsbeurs, volg een cursus elektrisch steppen  of waag je kans in de traagheidswedstrijd. Spring zeker ook eens binnen in de mobiliteitsdorpen in de verschillende gemeenten van Brussel en bij jeugdtheater BRONKS, dat van de autovrije  gelegenheid gebruik maakt om een groot openingsfeest te geven.

Belga / N. MAETERLINCK

Festival van de Architectuur

21/9 - 27/9

Zeven dagen lang zoomt het Festival van de Architectuur in op alle facetten van architectuur, met name haar gave om mensen dichter bij elkaar te brengen. Gaststad is dit jaar Gent, waar het feest zaterdag afgetrapt wordt met de val van 7.000 gigantische dominostenen die dwars door de stad slingeren. In de week die volgt kan je (onder andere) aanschuiven voor een diner en een tafelgesprek met inspirerende stemmen, een rondleiding volgen op de oude dokken van Gent en naar een expo gecureerd door de stadsbouwmeester.

M. Dionys

Love at First Sight

nog t.e.m. 28/9

Tien Antwerpse cultuurhuizen zetten tijdens Love at first Sight een hele reeks nieuwe makers op de planken. Daarbij trekken ze zich bovendien weinig aan van genres en disciplines: er is film, performance, dans, beeldende kunst, en er is vooral ook theater. In Arenberg, De Studio, de Bourla, Toneelhuis en een reeks andere zalen ontdek je de nieuwste generatie theatermakers: maak je keuze uit maar liefst 23 voorstellingen in alle vormen, van een interactieve installatie tot een Shakespeariaans koningstafereel.

Foto Here She Lies; Sir

De Week van de Zwinstreek

21/9 - 29/9

De Week van de Zwinstreek doet je het West-Vlaamse natuurgebied ontdekken in al haar glorie, van Knokke-Heist helemaal tot in Nederland. Maak een ritje met een paardenkoets, leer alles over hoe de Romeinen al in de Zwinstreek vertoefden, spring op je fiets voor een bijentocht of steek een handje toe bij de natuurbehoudswerken in de duinen, en ontdek alles wat dit stukje natuur aan de kust te bieden heeft.

Belga / N. Maeterlinck

Grote Kunst voor Kleine Kenners, de Vlaamse Meesters

nog t.e.m. 5/1

In de nieuwste tentoonstelling in Kasteel Beauvoorde ontdek je met het hele gezin de kunst van Vlaamse Meesters als Rubens en Bruegel: ga op wandel in het indrukwekkende kasteel en duik in een klap 600 jaar terug in de tijd. Illustrator Thaïs Vanderheyden maakte grappige kinderversies van de oude meesterwerken, een reeks raadsels en opdrachten houdt de spanning erin en meesterverteller Warre Borgmans vertelt in de audiogids mysterieuze verhalen over de schilderijen.

T. Vanderheyden