Vijf tips voor een weekend om nooit meer te vergeten

Het weekend is het uitgelezen moment om even op adem te komen. Wie wil, kan zonder schuldgevoel urenlang in de zetel liggen. Maar voor wie het iets actiever mag, lijsten wij enkele tips op.
door
Jelle
Leestijd 1 min.

Digitale Week

Nog t.e.m. 5/11

AFP PHOTO / STAN HONDA

Vlaanderen & Brussel - Laptops, e-readers en smartphones... die verdomde apparaten kunnen serieus op je zenuwen werken. Weet je niet altijd goed hoe je met die dingen aan de slag moet? Of ben je al een digital native en wil je je verdiepen in trends voor gevorderden, zoals virtual reality, digitale kunsten of artistieke games? In beide gevallen is de Digitale week iets voor jou. Overal in Vlaanderen kan je knutselen met 3D-printers, een film of muziekstuk maken of kennismaken met de creatieve mogelijkheden van het digitale.

Aimee Mann

21/10

AFP PHOTO / HECTOR MATA

Antwerpen - Aimee Mann (foto) begon haar muzikale carrière in de jaren 80 als lid van een newwaveband - hoe cool is dat? Solo bleef ze wat in de schaduw, tot ze in 1999 de soundtrack voor de film Magnolia maakte. Het nummer Save Me werd een wereldhit en leverde haar dat jaar een Oscar, een Golden Globe en drie Grammy's op. Mental Illness is de eerste Aimee Mann-plaat in vijf jaar tijd en drijft op prachtige melodieën en spaarzame, gerichte arrangementen die de songs naar een hoger niveau tillen. Prijsbeestje zien? In de Roma!

Koen Vanmechelen - Vision of the owl

Nog t.e.m. 4/11

BELGA PHOTO ERIC LALMAND

Brussel - Koen Vanmechelen (foto) doet iets wat niemand anders doet. Hij kruist kippen uit verschillende delen van de wereld en gaat daarmee op zoek naar het ultieme kippenras - en toch is Vanmechelen geen bioloog, maar een kunstenaar. Zijn genetische project is een metafoor voor onze diverse wereld. Met Vision of the Owl toont hij hoe de samenleving omgaat met anders-zijn en met conflict. Bereid u voor op een tentoonstelling met opgezette én levende dieren.

Apenstreken

Nog t.e.m. augustus 2018

BELGA PHOTO ROB DOOLAARD

Brussel - Natuurlijk ben je met je gezin al in het Museum voor Natuurwetenschappen geweest! Maar elke keer opnieuw valt er wel weer iets nieuws te ontdekken. De tentoonstelling Apenstreken draait niet om je kroost, maar om de primaten die onze voorouders zijn. Naast het bewonderen van zestig prachtige opgezette exemplaren kom je ook te weten hoe de apen zich verplaatsen, wat ze eten, hoe ze communiceren en hoe ze leven. Zelf de aap uithangen is toegestaan, maar probeer je toch te beheersen.

Nachtasiel - Theater Antigone

20/10

Beeld cultuurcentrum De Bogaard

Waregem - Regisseur Raven Ruëll dook in Maxim Gorki's Nachtasiel (1902) en ontdekte dat het verhaal over outcasts eigenlijk over onze tijd gaat. Dertien spelers doken met hem mee en maken van Nachtasiel een stukje verschroeiend theater. ‘Een noodzakelijke oefening in empathie', noemt Theater Antigone deze voorstelling.