Vijf tips voor een topweekend

Twee dagen en drie avonden, oneindig veel mogelijkheden. Het is niet altijd vanzelfsprekend om het overzicht te behouden in de stroom aan mogelijke weekendactiviteiten. Wij maken een selectie. Meer tips op www.uitinvlaanderen.be.
door
Matthias
Leestijd 1 min.

BRAND!

10 & 11/11

Foto Cultuurcentrum Mechelen-Kunstencentrum Nona

Mechelen - Er smeult iets in Mechelen, en pas maar op, want voor je het weet laait het op tot een muzikale BRAND! Voor de derde keer op rij kan je op verschillende locaties in het Mechelse de temperatuur gaan opmeten van de jazz en de hedendaagse improvisatie, met concerten in wisselende bezettingen, intimiteit en uitbundigheid, ervaren rotten en aanstormend talent uit binnen- en buitenland. In the picture staat vooral de jonge Belgische euphoniumspeler Niels Van Heertum, die uiteraard zelf een paar concerten zal houden, maar in zijn kielzog een heleboel te ontdekken namen meezeult.

INUK - Studio Orka

11, 12 & 15/11

Foto Studio Orka

Anderlecht - Naar weinig voorstellingen wordt zo uitgekeken als naar die van Studio Orka, en de nieuwste, ‘INUK', vormt daar geen uitzondering op. Studio Orka werkt steeds op locatie en dit keer was dat een locatie met weinig vrolijkheid: asielcentra, opvangcentra waar kinderen voor zichzelf wat nestwarmte moeten creëren. Wat maakt van een plek een thuis? ‘INUK - 'mens' in de taal van de Eskimo's - zoekt het voor je uit, op locatie in Anderlecht.

Delivery Theater - Mokhallad Rasem

op bestelling t.e.m. 19/12

Foto Dries Segers

Antwerpen - Toneelhuismaker Mokhallad Rasem springt op de scooter en levert aan huis. Neen, geen pizza maar theater, onder de vorm van een kartonnen, uitklapbare Bourlaschouwburg en een projector. In je eigen woonkamer en voor een intiem publiek laat hij zien wat er gebeurt als er geen theater meer is om naartoe te komen… en hoe er dan op nieuwe manieren toch kan ‘gespeeld' worden. Theater buiten de comfortzone voor de maker, maar volledig in onze comfortzone. Even bestellen!

Hellio, Robot

nog t.e.m. april 2018

Foto Design museum Gent

Gent - De digitale revolutie blijft een onderwerp dat ons fascineert én angst aanjaagt. Want wat moeten we nu eigenlijk geloven van al die doemscenario's over robots taking over the world? In het Design museum Gent bekijken ze de zaak van twee kanten. ‘Hello, Robot. Design tussen mens en machine' toont hoe mens en machine de afgelopen decennia steeds verder met elkaar zijn verknoopt geraakt, en welke voordelen/gevaren daaraan verbonden zijn.

Sinterklaasintocht in Bree

11/11

Foto Stad Bree

Bree - De temperatuur stijgt zienderogen bij het kleine grut, want Sinterklaas begint zo her en der zijn lange baard te vertonen in ons land. De eerste blijde intredes van de Sint zijn al een feit, maar in Bree komt hij pas aan op 11 november en van de Kanaalkom in Bree gaat het richting stadhuis voor een kinderfeest. Daarna heeft de goedheiligman het nog tot 6 december razend druk met sinterklaasshows, sinterklaasfeesten en sinterklaasstoeten, dus mis je kans niet om hem hier de hand te schudden - of neen, de ring te kussen natuurlijk!